Hlavní obsah

Český běžecký pohár bude letos sedmidílný

PRAHA

Sedm dílů bude mít letošní čtrnáctý ročník Českého běžeckého poháru, který se opět bude konat jako odkaz Emila Zátopka. Odstartuje 5. dubna Cenou Nasavrk a skončí 18. října Velkou pardubickou cross country na dostihovém závodišti.

Článek

Třetím dílem bude 18. dubna Pardubický vinařský půlmaraton, který se bude konat jako mistrovství České republiky. "Chceme být lepší než Praha, abychom předvedli nejlepší výkon na českém území v historii," prohlásil na dnešní tiskové konferenci za organizátory Jan Rýdlo. "Ale je to souboj jen na sportovním poli, jinak spolupracujeme," dodal ke kooperaci s Pražským půlmaratonem, který se koná už tuto neděli.

Český běžecký pohár je určen výhradně pro tuzemské závodníky, body dostane vždy prvních osm nejlepších vytrvalců a čtyři nejrychlejší ženy. Extra bodovány jsou také mistrovství České republiky v krosu, maratonu, v běhu do vrchu, silničním běhu a na dráze. Závěrečné vyhlášení proběhne v pardubickém hotelu Zlatá štika 30. října.

Součástí je také nesoutěžní jednadvacátý ročník štafetového závodu na 190 kilometrů z Pardubic přes Ležáky do Lidic 12. a 13. června, který se však do pohárové soutěže počítat nebude.

Program:
5. dubna: Cena Nasavrk (Nasavrky), 12. dubna: Běh městem Jarmily Kratochvílové (Golčův Jeníkov), 18. dubna: Pardubický vinařský půlmaraton (Pardubice), 16. srpna: Žebrácká 25, memoriál V. Bednáře (Žebrák), 19. září: Běh rodným krajem Emila Zátopka (Kopřivnice - Rožnov), 11. října: Slovácký běh (Uherské Hradiště), 18. října: Velká Pardubická Cross country (Pardubice).

Reklama

Související témata: