Hlavní obsah

Francouzský tyčkař Mesnil proběhl nahý Paříží

PAŘÍŽ

Francouzský tyčkař Romain Mesnil proběhl s tyčí Paříží v rouše Adamově. Video z této akce umístil na internet s nadějí, že se mu podaří upoutat pozornost na fakt, že nemá novou sponzorskou smlouvu. V neděli o tom informovala agentura Reuters.

Článek

Romaina Mesnila, vicemistra světa ve skoku o tyči z roku 2007, dříve sponzorovala americká firma Nike. Smlouva však loni skončila a nebyla obnovena. "Bylo to pravděpodobně z rozpočtových a strategických důvodů," napsal tyčkař na svých internetových stránkách.

Mnoho sportovců si stěžuje, že mají v současnosti problém sehnat sponzory, protože firmy kvůli globální ekonomické krizi šetří.

Na nahrávce na serveru YouTube Mesnil běží s tyčí nahý francouzskou metropolí, jako by se rozbíhal ke skoku. Turisté na něho nevěřícně zírají, když probíhá přes nejnavštěvovanější místa jako je Montmartre. Intimní části jeho těla zakrývá černé pole. Na závěr divákům vzkáže: "Nashledanou 31. března. Zatím jste nic neviděli..."

Minimálně ve Francii se Mesnilovi na jeho problémy upozornit podařilo. Státní televize jeho video vysílala ve zprávách v hlavním večerním vysílacím čase.

Reklama