Hlavní obsah

Hejnová: Raději si zazávodím na čtvrtce

Je to atletický paradox. Zuzana Hejnová patří k nejlepším světovým překážkářkám, byla ve finále olympijských her, ale domácí titul na této trati nemá. I o víkendu na Strahově zvolí hladkou čtvrtku.

Článek

Proč se překážkám na domácím šampionátu vyhýbáte?

Musím běžet rozběh i finále, což jsou dva náročné dny a na překážkách tady nemám soupeřku. Radši běžím čtvrtku, kde si s holkama zazávodím. Snad získám titul a zlepším si i osobní rekord, jejž mám teď lepší v hale.

Po olympiádě jste si přála potkávat se častěji i se světovou elitou. Podaří se to letos?

Hodně se těším na mítink do Lausanne, tam budou dobré konkurentky, vždycky tam padají dobré výkony a snad tam posunu i český rekord. Odložilův memoriál se mi tolik nepovedl, podepsala se na mně viróza, ale na mistrovství Evropy družstev už to bylo lepší, tak snad to bude v Lausanne gradovat.

Nemocí jste si letos „užila“ vcelku dost…

V zimě to bylo spojené s vytažením krčních mandlí, po kterém nastaly komplikace. Pak když jsem přijela z Afriky sem do mrazů, zase jsem na měsíc onemocněla a v hale nemohla nic zaběhnout. Teď už to byla jen taková bolest v krku, nic vážného.

Kde byste ráda viděla svůj čas po doběhu v Lausanne?

Brala bych jakýkoliv výkon lepší než osobák (její český rekord je 54,96 sekundy – pozn. red.). Už vloni ve finále olympiády jsem měla na čas kolem 54,70, ale udělala jsem tam chyby.

Reklama