Hlavní obsah

Dálkař Powell ohlásil návrat a chce rekord nad 45 let

BRIXEN

Světový rekordman ve skoku do dálky Mike Powell se nejspíš vrátí k závodění. Američan nehodlá však soupeřit s aktuálně nejlepšími dálkaři, ale chce se v pětačtyřiceti letech zaměřit na překonání světového rekordu své věkové kategorie. Powell to řekl v italském Brixenu při mistrovství světa atletů do 17 let, jehož je patronem.

Článek

"Příští rok se chystám závodit," šokoval přítomné novináře. Ano, slyšíte mě správně," usmíval se muž, který vyhrál mistrovství světa v roce 1991 v Tokiu v památném závodu proti krajanovi Carlu Lewisovi ve světovém rekordu 895 centimetrů. "Ale kila přibývají, chci se zaměřit na světový rekord nad 45 let," upřesnil s úsměvem.

Rekord drží skokem dlouhým 727 centimetrů z roku 1990 Fin Tapani Taavitsainen. "Lehce jsem to zkoušel a myslím, že bych mohl 730 cm skočit," prohlásil Powell. "Začal jsem lehce trénovat, ale kolena bolí. To víte, to jsou ty kilogramy navíc, které s sebou nosím," smál se muž, který váží 92 kilogramů.

Redukční dietu prý zahájí hned po návratu z Itálie. "To víte, tady je to samá vynikající pasta a pizza, to je těžký boj," žertoval. "Potřebuji deset kilo dolů, ale nebude to velký problém," ujistil dálkař, který naposledy závodil ve svých devětatřiceti letech v roce 2003. "Teď ten trénink ale daleko víc bolí," dodal.

Reklama

Související témata: