Hlavní obsah

Bolt znovu začal sezónu triumfem na 400 metrů

KINGSTON

Hvězdný jamajský sprinter Usain Bolt zahájil sezonu stejně jako loni vítězstvím v běhu na 400 metrů na mítinku v Kingstonu. Nejlepší světový atlet uplynulých dvou let v sobotu vyhrál v čase 45,86 sekundy a vytvořil nový rekord mítinku. Před rokem byl o 49 setin pomalejší.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Jamajský sprinter Usain Bolt

Článek

"Takový čas to je dobré znamení, i když jsem se necítil tak, jak jsem si přál," citovala agentura AFP trojnásobného olympijského vítěze a mistra světa.

Třiadvacetiletý sprinter drží světové rekordy na 100 a 200 metrů a před letošní sezonou prohlásil, že by se rád pokusil zaútočit i na historické maximum na čtvrtce. Po závodu v Kingstonu však uvedl, že čtvrtku už letos s největší pravděpodobností nepoběží.

Rekord Američana Michaela Johnsona z roku 1999 má hodnotu 43,18. Bolt zatím běžel nejrychleji 45,28 v roce 2007. O případném útoku na Johnsonův výkon v budoucnosti prý rozhodne Boltův trenér Glen Mills. "Říkal mi, abych se toho nebál, že by mi připravil zbrusu nový trénink," řekl sprinter.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.