Hlavní obsah

VIDEO: Tyčkař šokoval fanoušky i sebe. Dopadl mimo připravené doskočiště

PRAHA

I mistr tesař se utne. A může být přitom olympijským vítězem z Pekingu. Skokan o tyči Steve Hooker se rozeběhl, odrazil, ale k laťce ve výšce 5,4 metrů se ani nepřiblížil. Ve vzduchu zatřepotal nohami a dopadl mimo měkké a připravené doskočiště. Naštěstí po nečekaném šoku za pár vteřin vstal. Nevydařený pokus se stal na Hrách v Newcastlu.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Steven Hooker letící

Článek

Přítomní diváci jen nevěřícně koukali a čekali. Nakonec měl Hooker velké štěstí a Australan odešel po svých poté, co nezvládl svůj skok na břehu řeky Tyne. „Podmínky nebyly nejjednodušší, to je důvod, proč jsem neskočil dovnitř,“ řekl otřesený atlet.

Hooker by si na svoji tyč měl vystavit patrně zbrojní pas. V roce 2009 prorazili s tréninkovým partnerem Paulem Burgessem balíkem tyčí strop na letišti v Sydney. Na tři čtvrtě hodiny tak vyřadili z provozu jeden z eskalátorů v letištní hale. "Byl to šok. Všechno se to stalo strašně rychle," řekl tehdy Hooker listu The Daily Telegraph.

"Byla tam cedule, Paul se otočil, aby mi o ní řekl, a v tom tyče vrazily do stropu. Myslel to dobře, ale nedopadlo to dobře," líčil horké chvilky tyčkař. Někdo z cestujících naštěstí pohotově zmáčkl vypínač a eskalátor zastavil, takže se žádná ze šesti tyčí v ceně téměř 20 000 korun nezlomila.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.