Hlavní obsah

Výškaři Uchov a Friedrichová ozdobí mítink v Hustopečích

HUSTOPEČE

Rus Ivan Uchov a Němka Ariane Friedrichová budou hlavními hvězdami dvoudílné Moravské výškařské Tour, která se uskuteční 26. ledna v Třinci a o tři dny později v Hustopečích. Oba budou obhajovat prvenství v Hustopečském skákání, kde loni Uchov překonal laťku ve výšce 237 cm.

Foto: Dominic Ebenbichler , ČTK/AP

Ivan Uchov

Článek

Uchov přijede na Moravskou tour popáté za sebou, v obou závodech drží rekordy mítinků. Počtvrté v řadě bude v Hustopečích skákat halová mistryně Evropy z loňského roku Friedrichová, který tu v posledních třech letech vždy začínala halovou sezonu. "Vracím se sem ráda, protože se na tomto mítinku dá skočit hodně vysoko. Chci se na halovou sezonu co nejlépe připravit, mým cílem je obhájit v Paříži evropský titul," uvedla Friedrichová.

V Třinci se představí stříbrná medailistka z mistrovství Evropy v Barceloně Švédka Emma Greenová.

Pořadatelé oproti minulým rokům přesunuli mítink o týden až na konec ledna. Jedním z důvodů je zvýšení kvality startovního pole a také lepší výkonnost atletů na začátku halové sezony.

Chybět bude Vlašičová

Chybět bude loňská vítězka z Třince a nejlepší atletka světa za letošní rok Chorvatka Blanka Vlašičová, která už před třemi měsíci oznámila, že halovou sezonu vynechá.

Na startu by se měla představit kompletní česká elita, která bude mít při Moravské tour první příležitost k plnění limitů na halové mistrovství Evropy v Paříži. Účast potvrdily Iva Straková a Oldřiška Marešová, o startu Jaroslava Báby se jedná.

"Přestaví se i Sheree Francisová z Jamajky a Trevor Barry z Baham, kteří získali stříbrné medaile na říjnových na Hrách Commonwealthu v Dillí," uvedl na dnešní tiskové konferenci manažer tour Alfonz Juck.

Reklama

Související témata: