Hlavní obsah

El País: Domínguezová mohla figurovat už v Operación Puerto

MADRID

Atletka Marta Domínguezová, jež figuruje v nejnovějším dopingovém skandálu ve Španělsku, byla podle listu El País nejspíš zapletena i do předchozí kauzy známé jako Operación Puerto. Deník zveřejnil informace o tom, že v roce 2006, kdy kauza kontroverzního lékaře Eufemiana Fuentese a jeho praktik především ve světě cyklistiky vypukla, byl zajištěn sáček s krví, na němž bylo kódované označení a číslo mobilního telefonu Domínguezové.

Foto: Max Rossi, Reuters

Španělská běžkyně Marta Dominguezová

Článek

Vyšetřovatelé prý proto vycházejí z toho, že tento sáček byl určen pro mistryni světa v běhu na 3000 metrů překážek. A nové indicie představovaly hlavní motiv k provedení domovní prohlídky u slavné vytrvalkyně v rámci poslední razie. Atletčin bývalý trenér Mariano Díez navíc listu řekl, že se mu Domínguezová už před lety přiznala, že se s Fuentesem stýká.

Španělská policie zahájila rozsáhlou akci proti dopingu minulý čtvrtek a výsledkem operace Galgo bylo 14 zatčených osob včetně Domínguezové a Fuentese. Pětatřicetiletou atletku policie podezřívala dosud hlavně jako dodavatelku dopingových látek.

Domínguezová, jež je v současnosti těhotná, jakoukoli vinu popírá, byla už nicméně zbavena funkce viceprezidentky Španělské atletické federace. Minulý týden byla po zatčení propuštěna na svobodu, v příštím týdnu má ale vypovídat před soudcem.

Reklama

Související témata: