Hlavní obsah

Z copaté Jeleny je sexy milionářka

PRAHA

Ženskou tyč proměnila z mladé disciplíny na okraji zájmu v tahák atletických mítinků. A také ve velmi slušný business. Rodačka z Volgogradu s velkýma očima a charakteristickým copem Jelena Isinbajevová po téměř roční pauze na mítincích už opět špitá tyčce svoji přísně tajnou promluvu.

Článek

To, co provedl o dvě desetiletí dříve se skokem o tyči Sergej Bubka, se povedlo i jeho následovnici. Disciplínu si zcela podmanila, z laťky udělala jedinou svoji soupeřku, po centimetrech posouvala světový rekord, za což inkasovala tučné prémie. K tomu navíc dokázala přidat ženský šarm.

Jenže vloni to přišlo – únava, ztráta motivace. Na dvou šampionátech po sobě skončila ruská černovláska bez medaile, což pro ni byla zcela nezvyklá situace. Sáhla k ráznému řešení – vybrala si celosezónní zdravotní pauzu. Teď je zpátky. Už první start v Moskvě naznačil, že se od ní dají zase čekat velké věci, o víkendu v Doněcku ji čeká další…

Hranice jsou oblaka

Když si v roce 2002 přijela do Prahy zaskákat na Václavské náměstí při Pražské tyčce, dostala za svůj start pár tisícovek. Už tehdy si experti ukazovali: „Z ní něco bude.“ Měla doma juniorské světové zlato a její výkonnostní vzestup byl pořádně strmý. Anglicky tehdy uměla sotva pozdravit.

Dnes, kdy je jí 28 let, za starty na mítincích inkasuje až 50 tisíc dolarů a plynnou angličtinou laškuje na tiskových konferencích. „Hranice mých možností? To jsou jen oblaka,“ vypráví se svým tradičním širokým úsměvem.

Celý profil Jeleny Isinbajevové najdete v pátečním Právu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.