Hlavní obsah

Memoriál Ludvíka Daňka v Turnově má hlavní hvězdy v Malachowském a Bábovi

TURNOV

Po roční pauze zaviněné nedostatkem financí se v úterý vrátí do českého atletického kalendáře mezinárodní mítink Memoriál Ludvíka Daňka. V Turnově bude největší tuzemskou hvězdou výškař Jaroslav Bába, halový vicemistr Evropy.

Foto: , ČTK/AP

Výškař Jaroslav Bába při finále MS v Berlíně.

Článek

Hlavního závodu v hodu diskem se zúčastní stříbrný medailista z olympijských her v Pekingu i mistrovství světa v Berlíně a mistr Evropy z Barcelony Piotr Malachowski z Polska. Konkurenci mu vytvoří tradiční účastníci závodu Zoltán Kövágó a Robert Fazekas z Maďarska.

Na startu bude také aktuálně nejlepší český diskař Jan Marcell, který letos už dvakrát hodil rovných 66 metrů a je jistým účastníkem mistrovství světa v Tegu také ve vrhu koulí. V sektoru se měl ukázat i desetibojař Roman Šebrle, ale rehabilituje po zranění.

Špotáková se přijede jen podepisovat

V Turnově několik let tradičně zahajovala sezónu také česká oštěpařka Barbora Špotáková, ale tentokrát přijede pouze na autogramiádu, neboť ji ve čtvrtek čeká úvodní závod roku v Římě na Diamantové lize.

Mítink je zkouškou formy zejména pro české atlety. Hlavním tahákem bude start výškaře Báby, který v sobotu v prvním závodu sezony překonal 231 cm. V Turnově bude testovat výkonnost před ostravskou Zlatou tretrou, která se uskuteční příští týden v úterý.

V tyčkařském sektoru bude Jiřina Ptáčníková, stometrový závod poběží Jan Veleba a Libor Žilka, ve skoku o tyči se představí Jan Kudlička, koulí bude vrhat vedle Marcella také Antonín Žalský.

Memoriál Ludvíka Daňka se koná na počest slavného českého diskaře, který právě v Turnově v roce 1964 vytvořil tehdejší světový rekord 64,55 metru. Začátek hlavního závodu je v 15:00.

Reklama

Související témata: