Hlavní obsah

Porazím i Woodse, smál se na golfu u Slavkova Bolt

SLAVKOV U BRNA

Čtvrt hodiny před nedělním polednem dorazil soukromým letadlem do Brna a hned se limuzínou přesunul do blízkého Slavkova. Šestitisícové městečko bylo na nohou. Fenomenální jamajský sprinter a trojnásobný olympijský vítěz z Pekingu Usain Bolt zahájil v místním golfovém areálu společně s dalšími sportovními celebritami tradiční turnaj osobností.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Sprinter Usain Bolt při golfovém turnaji osobností ve Slavkově u Brna

Článek

„Chci jen na úvod podotknout, že jsem tady ze všech nejmladší,“ připomněl s úsměvem čtyřiadvacetiletý Bolt Ivanu Lendlovi, Jaromíru Jágrovi, Janu Železnému a Tomáši Berdychovi předtím, než provedl slavnostní odpal. Moc se mu při něm nevedlo. Nejprve se Boltovi nepodařilo poslat míček do výšky a napodruhé dokonce golfovou holí promáchl.

Posměšky parťáků se ovšem nenechal vyvést z míry. Potřetí už poslal balónek perfektním švihem do úctyhodné vzdálenosti. „Musel jsem z toho udělat trochu show pro lidi. Ta třetí rána se mi ale povedla. Když trochu potrénuju, můžu porazit kohokoliv. Třeba i Tigera Woodse,“ vtipkoval.

Poté Bolt chvíli diskutoval s Jaromírem Jágrem, s nímž se zná od loňské návštěvy Česka. „Ptal se mě, zda mám ještě hokejku, kterou mi tehdy věnoval, a jestli jsem si ji vyzkoušel. Řekl jsem mu, že ji mám pečlivě schovanou, avšak na led se s ní rozhodně nechystám. Byla by mi zima,“ smál se.

Golf Bolta evidentně zaujal, další odpaly nad plán si zkoušel se svým doprovodem ještě dobrých dvacet minut. Pak už se přesunul do Ostravy, která je jeho hlavní misí při návštěvě Česka. V úterý při Zlaté tretře se chystá opět pobláznit všechny atletické fanoušky.

Reklama