Hlavní obsah

Robles může poprvé na mítinky v USA, proto vynechá Zlatou tretru

Havana

Olympijský vítěz Dayron Robles z Kuby měl být jednou z hvězd páteční Zlaté tretry, nakonec ale bude v Ostravě, kde v roce 2008 zaběhl světový rekord na 110 metrů překážek, chybět. Poprvé v životě dostal víza do USA a využije toho ke startu na mítincích Diamantové ligy v Eugene 2. června a v New Yorku o týden později.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kubánský překážkář Robles bude na Zlaté tretře v Ostravě chybět.

Článek

"Závody v překážkářské Mekce nás lákají," citovala Roblesova kouče Santiaga Antuněze agentura Reuters. Podle ní startovali kubánští překážkáři, kteří patří tradičně mezi světovou elitu, ve Spojených státech naposledy na přelomu 80. a 90. let minulého století.

"V Americe jsou dobří překážkáři, vždycky se tam běhaly rychlé časy," řekl trenér. Robles plánuje využít americké mítinky jako kvalitní přípravu na olympijské hry v Londýně.

"Chci se dostat do nejlepší formy, pak se nebudu muset starat o soupeře. Jediným soupeřem jsem si já sám. Když jsem na tom dobře, ostatní se o vás musejí starat víc než vy o ně," konstatoval pětadvacetiletý překážkář.

Na závodech v USA by měl narazit na kompletní americkou špičku mistra světa Jasona Richardsona, Davida Olivera či letošní jedničku Ariese Merritta i bývalého světového rekordmana Číňana Liou Sianga.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.