Hlavní obsah

Diamanty si na pardubické Zlaté tyčce vyskákali Otto a Silvaová

Pardubice

Do Německa a na Kubu putují trofeje z premiérového ročníku mítinku Zlatá tyčka. V pardubické ČEZ Aréně s 2500 diváky triumfovali favorizovaní stříbrní medailisté z londýnské olympiády: Němec Björn Otto výkonem 583 cm a Kubánka Yarisley Silvaová třetím nejlepším skokem letošní halové sezóny 471 cm. Oba tak získali trofeje z dílny Bořka Šípka a přívěsky osázené 65 diamanty v hodnotě 165 000 Kč (u mužů) a 235 000 Kč (u žen.)

Foto: Josef Vostárek, ČTK

V kategorii žen se radovala z prvenství Yarisley Silvaová z Kuby.

Článek
Fotogalerie

Tyčkaři se střídali na dvou doskočištích, ke skokům jim hrály písně podle jejich volby. Jiřina Svobodová zvolila skladbu Jump od Nelly Furtado. „Když můžu, tak skáču na ni. Jednou jsem to změnila a nedopadlo to dobře," vysvětlovala. Jenže dobře to nedopadlo ani v Pardubicích, mistryně Evropy neskočila základní výšku, prohrála i s krajankou Romanou Maláčovou.

Výrazně lépe se dařilo Janu Kudličkovi, skončil třetí se svým letošním nejlepším výkonem 565 cm. „Směle můžu vyhlížet mistrovství Evropy. Mám dobře našlápnuto, ale ještě bych potřeboval aspoň deset centimetrů přidat," předsevzal si.

Výsledky mezinárodního mítinku Zlatá tyčka v Pardubicích:
Muži:
1. Otto (Něm.) 583 cm,
2. Filllipidis (Řec.) 578
3. Kudlička (ČR) 565.
Ženy:
1. Silvaová (Kuba) 471
2. Savčenková 461
3. Sidorová (obě Rus.) 450,
… 6. Maláčová 435
Svobodová (obě ČR) bez výkonu.

Reklama

Související témata: