Hlavní obsah

Komrsková: Nevím, kdy začnu se skákáním

PRAHA

Trénink mezi špičkovými českými tyčkaři v těchto dnech podstupuje dvojnásobná olympionička ve sportovní gymnastice Jana Komrsková. Ta se stejně jako kdysi Daniela Bártová rozhodla vyměnit gymnastiku za tyč a nyní proniká do tajů dost možná nejsložitější z atletických disciplín. V rozhovoru pro deník Právo vypráví, jak se jí to daří.

Foto: www.gymstarz.net

Jana Komrsková

Článek

Máte za sebou první týdny tyčkařské přípravy, už jste si zkusila skočit? Zatím ještě ne. Teď je to pořád jen ta klasická zimní příprava, gymnastika, lezecká stěna, běhání...

Kdy byste se mohla dočkat prvního skoku? Tak to nevím, vůbec nemám představu.

Věděla jste od začátku, že to bude tak dlouho trvat, než se poprvé postavíte do tyčkařského sektoru? To jsem nevěděla, teprve teď to poznávám. Ale samozřejmě jsem si nemyslela, že hned vezmu do ruky tyč a ono to půjde samo.

V čem se liší atletický trénink od gymnastického? Neřekla bych, že je fyzicky náročnější, spíš jsou oba zaměřeny na něco jiného. Z gymnastického tréninku jsem byla unavená úplně jiným způsobem než z atletického, ale obojí je pěkná makačka.

S čím se v atletické přípravě zatím nejhůře srovnáváte? Zůstalo mi ještě hodně gymnastických pohybů. Třeba že pořád propínám špičky. Vím, že tohle musím ještě dopilovat.

Jak jste zapadla do tyčkařské skupiny, z níž jste dobře znala jen přítele vaší sestry Lucie Adama Ptáčka? Myslím, že úplně normálně. Nepřišla jsem tam jako první, přibylo víc nových členů a všichni spolu vycházíme v pohodě.

Reklama

Související témata: