Hlavní obsah

VIDEO: Sprinter proti cyklistovi? Nad překážkami byl i olympijský vítěz bez šance

Praha

Je rychlejší sprinter, nebo cyklista? Na hladké trati vcelku bezpředmětná otázka, organizátoři mítinku v Linci se ale rozhodli zjistit, kdo si lépe povede na čtyřsetmetrovém oválu posetém překážkami. Soupeři? Olympijský vítěz na této trati z Londýna Felix Sánchez z Dominikánské republiky, proti němu profesionální biker Thomas Öhler.

Atlet vs. kolo

 
Článek

Třicetiletý rodák z Lince si s překážkami rozumí, specializuje se na trial. Teď si ale musel nacvičit techniku přechodu přes 91,4 cm vysoké překážky. „Nebylo jednoduché je zdolávat v takové rychlosti,“ přiznal Öhler. Při závodě sice většinu překážek poshazoval, držet se ve své dáze mu také dělalo potíže, ale v cíli byl výrazně rychleji než 35letý Sánchez.

Jeden ovál obkroužil v čase 44,62 s, jeho běžecký soupeř byl v exhibičním souboji druhý výkonem 49,62 s. Nestačil by mu ani světový rekord, ten má na čtvrtce překážek hodnotu 46,78 s. „Rozčilovalo mě během závodu sledovat, jak mu to jde, nic podobného jsem nikdy neviděl,“ usmíval se Sánchez.

Čekal porážku

„Ale jsem vždycky rád, když si můžu vyzkoušet něco nového, lidi se chtějí bavit,“ vykládal překážkář po jasné porážce.

Ani si nemyslel, že by mohl vyhrát. „Čtvrtka nebyla úplně férová, mezi překážkami měl spoustu času šlápnout do pedálů. Na dvoustovce by to možná bylo vyrovnanější,“ nepřímo vyzval rakouského soupeře k odvetě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.