Hlavní obsah

Atletický důchodce Šebrle trenérskou nabídku zavrhl, přednost má rodina

Praha

Ta nabídka zněla lákavě, dokonce trochu nalomila plány olympijského vítěze Romana Šebrleho na život po skončení kariéry. Ale po zralé úvaze nakonec bývalý světový rekordman v desetiboji možnost stát se trenérem v pražské Dukle zavrhl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Šebrle.

Článek

„Nechal jsem si dlouho na rozmyšlenou, ale rozhodl jsem se být víc s rodinou. Takhle bych ji buď musel šidit, nebo tu trenéřinu dělat polovičatě a to bych nechtěl. Časově je náročnější se věnovat pěti svěřencům než samotné závodění,“ vysvětlil Šebrle, kterého lákala představa vést třeba i svého nástupce v roli české jedničky Adama Sebastiana Helceleta. „Ale spolu jsme o tom nemluvili, má svého trenéra a já nechtěl čeřit vodu,“ říkal.

Času má málo

Šebrle má navíc svoji budoucnost dál spojenou s golfem, byť o detailech zatím mluvit nechce. Trenérské budoucnosti se ale definitivně nevzdává. „Až odrostou děti, možná bych to zvažoval,“ přemítá otec jedenáctiletého syna Štěpána a sedmileté dcery Kateřiny.

Osmatřicetiletý Šebrle připouští, že zatím má dost starostí s tím, aby v atletickém důchodu přinutil k pohybu sám sebe. „Myslel jsem, že budu mít víc času, ale je to horší, než když jsem závodil,“ posteskl si.

Sportovat bude na Strahově

„V létě jsem trochu běhal, dělal kliky a sedy–lehy, jen poslední týdny jsem se k tomu nedostal. Svaly ochably,“ kaje se Šebrle. V sobotu odpoledne si aspoň zasportuje na strahovském stadiónu v Praze s dětmi při republikovém finále projektu Odznak všestrannosti olympijských vítězů, který pro žáky základních škol rozjel s dalším bývalým desetibojařem Robertem Změlíkem.

Šebrle dostal i nabídku vrátit se k fotbalu, kterému se v mládí věnoval. „Na Přední Kopanině hledali rychlého útočníka, ale bojím se, že na to taky nebude dost času,“ zatím se nechytil do lasa z Pražského přeboru.

Reklama