Hlavní obsah

Maslák pádil i v dešti a čeká, až mu dorazí rukávky

Praha

Ani prudký liják a chlad nejsou pro Pavla Masláka překážkou. Počasím spíše podzimní atletickou extraligu v Kladně ozdobil v sobotu na dvoustovce velmi dobrým časem 20,68 s. Hladce tak na trati splnil limit pro mistrovství Evropy v Curychu, ale tam bude pro letošního halového mistra světa hlavní tratí čtyřstovka.

Foto: Jan Kucharčík

Pavel Maslák sprintuje při atletické extralize v Kladně, vlevo s ním bojuje Jan Jirka, vpravo Jan Veleba.

Článek
Fotogalerie

Dvoustovka se na Sletišti běžela zrovna v době, kdy se rozpršelo nejvíc. Maslák ale myšlenky na to, že by raději na start nenastoupil, neměl.

Před zimou neutíká

„Byl jsem teple oblečený a byl to pro mě dobrý trénink, na něm také před zimou neutíkám,“ říkal s ohledem na to, že podobné počasí může panovat třeba i při vrcholu sezóny v Curychu. „Ale doufám, že tam takhle nebude,“ usmál se svěřenec Dalibora Kupky.

Přesto se počasí na jeho výkonu nutně muselo projevit. „Ta zima vadila, deset stupňů je málo. Jak jsem byl navlečený, není člověk tak uvolněný. Přišlo mi, že foukal protivítr, ale nakonec nám vál do zad,“ popisoval sprinter hájící barvy pražské Dukly.

Vzhledem k jeho takřka zimnímu outfitu ani nemohly být vidět jeho tradiční rukávky, jenže Maslák je nenavlékl ani při svém prvním startu sezóny v katarském Dauhá, což vzbudilo i v zahraničí takřka stejný ohlas jako jeho vylepšený český rekord 44,79 s. Změnil snad český sprinterský démon svou image?

Kdepak, vysvětlení je mnohem prozaičtější. „Mám od sponzora novou kolekci a rukávky mi ještě nepřišly,“ popisuje. A jeho původní se k novému dresu nehodily. „Potřebuju zelené, modrá by k němu neladila,“ dodává Maslák na vysvětlenou.

Reklama

Související témata: