Hlavní obsah

Co se ještě objeví, trnula Rosolová měsíce po halovém pádu. Trable už si snad vybrala

Praha

Když ji začátkem března při doběhu semifinále halového mistrovství světa v Sopotech sejmula nizozemská soupeřka Lisanne de Witteová, posmutnělá atletka Denisa Rosolová už raději vyhlížela venkovní sezónu. „Tam se mi nikdo motat nebude, maximálně překážky,“ těšila se. Jenže to netušila, kolik trablů jí následky sopotského pádu přinesou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Denisa Rosolová.

Článek
Fotogalerie

Nejprve lékaři odhalili prasklou čéšku, následoval zánět v kolenou, teď jí musí tejpy chránit bolavé rameno. „Říkala jsem si, že koleno se dá do pořádku a budu fit, jenže se to začalo nabalovat. Člověka to přestane bavit a už jen čeká, co se zase objeví,“ posteskla si sedmadvacetiletá Rosolová.

„Teď doufám, že už se objevilo všechno. Aspoň mě nenapadá nic, co by mohlo ještě po půl roce přijít,“ přiznává svěřenkyně Martiny Blažkové.

Nizozemku nepotkala

Osudnou halovou kolizi si pustila ze záznamu jen jednou. „A mohla jsem se jen smát,“ přiznává. Na „faulující“ Nizozemku se ani nezlobila. „Spíš jsem čekala, jestli ji potkám na mistrovství Evropy družstev v Braunschweigu, že bych jí řekla, co všechno zapříčinila, ale ona tam nebyla,“ usmívala se Rosolová.

V květnu a červnu absolvovala několik startů, pak přišla neplánovaně prodloužená závodní pauza. „Cítila jsem se pořád unavená, i laktátové křivky byly vysoko. Pak mi doktoři z výsledků krve a punkce kolene odhalili streptokoka,“ popisuje.

Následovalo pětidenní volno, pondělní start v Linci překážkářka zrušila. „Snad jsem si odpočinula, už i to soustředění v Nymburce nevypadalo špatně,“ pochvaluje si zlepšení.

Souboj hvězd v Ostravě

Po tréninkové třístovce v Edenu příští pátek se ke své hlavní trati vrátí při mistrovství republiky v Ostravě. A mělo by dojít na hvězdný souboj se Zuzanou Hejnovou, první v historii domácích šampionátů. Většinou totiž elitní překážkářky dávaly přednost doplňkovým disciplínám, teď si obě po zdravotních potížích potřebují překážky vyzkoušet.

„Se Zuzkou to bude dobrý souboj. Poběžím doma, po závodní pauze, tak bych chtěla předvést slušný čas,“ hlásí Rosolová, která na vítkovickém stadiónu vyrůstala. Se svým letošním maximem 55,76 s je osmá v Evropě.

„Ten čas se mi moc nelíbí, měla bych z něj něco stáhnout. Ostatní Evropanky sice nic neběhají, ale já zatím taky ne,“ dodává sebekriticky.

Reklama

Související témata: