Hlavní obsah

Maratón vyhrála na ME devětatřicetiletá Francouzka Daunayová

Curych
Aktualizováno

Mistryní Evropy v maratónu se v Curychu stala devětatřicetiletá Francouzka Christelle Daunayová. Pro titul si doběhla v čase 2:25:14 a o 13 sekund porazila o rok mladší Italku Valerii Straneovou, která získala stříbro i na loňském světovém šampionátu v Moskvě. Třetí skončila další třicátnice Jéssica Augustová z Portugalska.

Foto: Phil Noble, Reuters

Christelle Daunay se raduje z vítězství v maratónu na ME v atletice v Curychu.

Článek

Daunayová je v posledních letech nejlepší francouzskou vytrvalkyní, drží národní rekordy od deseti kilometrů až po maratón, ale výraznější úspěchy se jí zatím vyhýbaly. Z významných světových maratónů má na kontě druhé místo v Paříži a třetí v New Yorku, medaile z velké mezinárodní akce jí však dosud chyběla.

Letos byla Daunayová na MS v půlmaratónu na sedmém místě nejlepší Evropankou, v květnu vyhrála půlmaratón v Karlových Varech. Na členité trati v ulicích Curychu dlouho běžela v čele se Straneovou, ale ta už v závěru jejímu tempu nestačila.

Mistrovství Evropy v atletice v Curychu:
Ženy:
Maratón:
1. Daunayová (Fr.) 2:25:14, 2. Straneová (It.) 2:25:27, 3. Augustová (Portug.) 2:25:41, 4. Nemecová (Chorv.) 2:28:36, 5. Abeylegesseová (Tur.) 2:29:46, 6. Incertiová (It.) 2:29:58.

Reklama