Hlavní obsah

Obrovské nervy, ulevil si Železný po dalším medailovém dramatu

Curych

Během evropského šampionátu mu asi na hlavě pár šedin vyrašilo. Na pohled klidně prožíval Jan Železný závody svých svěřenců, ale uvnitř to v něm vřelo. Po mužském finále se mu ale ulevilo, poprvé získali medaili na jednom šampionátu Barbora Špotáková i Vítězslav Veselý.

Foto: Jiří Kottas

Takto Vítězslav Veselý přijímal gratulace od svého trenéra Jana Železného na mistrovství světa v Moskvě.

Článek

„Oba závody byly drama. Bára byla pod strašnou tíhou, že už asi nikdy na mistrovství Evropy nepojede, protože za dva roky se bude asi chystat na Rio. Byl to mrtvý závod, nikdo nic neházel, zato u chlapů tam byla gradace, úplně na konci se začalo házet daleko, mělo to náboj,“ srovnával obě oštěpařská finále.

Neuvěřitelná medaile, uznal

Větší emoce ale trojnásobný olympijský vítěz prožíval v neděli. „Nervy to byly obrovské,“ přiznal. „Druhé místo má pro mě cenu zlata. Jak měl Víťa problémy s kolenem, nemohl být tak dobře připravený jako v loňském roce, ale i tak to vyválčil úplně skvěle,“ pochválil svého svěřence.

„Ta stříbrná medaile je neuvěřitelná, když máte čtyři měsíce výpadek a hodíte na velké soutěži skoro 85 metrů, ještě na tak těžkém povrchu, který musel pro oštěpaře vymyslet blázen,“ tvrdil Železný.

I zlatá medaile je podle něj ve správných rukou. „Ruuskanen byl vynikající, házel krásně, zasloužil si to. Osobně bych to přál víc Terovi Pitkämäkimu, ale na stupních jsou letos tři nejlepší Evropani,“ měl jasno Železný.

Reklama

Související témata: