Hlavní obsah

V sobotu se oženil, v neděli skákal. Nohy jsem měl těžké, smál se Bába

Kolín

Většina novomanželů den po svatbě vyspává z únavy, maximálně prohlíží fotky z obřadu, či se těší ze svatebních darů. Jaroslav Bába měl jiný program. Nejlepšího českého výškaře den po sňatku čekalo mistrovství republiky družstev v atletice.

Foto: Jan Kucharčík

Výškař Jaroslav Bába při mistrovství ČR družstev v Kolíně.

Článek

V sobotu v pravé poledne měl v Dubí obřad, v neděli od 13.10 Bábu čekala v Kolíně výškařská soutěž, o necelé tři hodiny později ještě jako bonus trojskok.

Únava byla znát

„Jak se závodí den po svatbě? Těžce,“ smál se Bába, čtvrtý muž letošního evropského šampionátu v Curychu. „Hlavně nohy jsem měl těžké, nebylo snadné se udržet na odraze. Některé pokusy mi vůbec nevyšly, ta únava byla hodně znát,“ neskrýval třicetiletý atlet.

Sobotním obřadem na terase restaurace totiž samozřejmě veselka nekončila. „Následovala oslava, nějaké tanečky, trochu se pozpívalo, pojedlo, popilo. Prostě se to muselo oslavit,“ usmíval se. Na spánek moc času nezbylo. „Ani nevím, v kolik jsem ulehl, ale šel jsem jeden z posledních. Vydrželi jsme dlouho,“ přiznával český rekordman.

Ze svatebního dne se ale zotavil rychle. V Kolíně byl z českých výškařů nejlepší, když zdolal 219 cm, nestačil jen na Matúše Bubeníka, slovenského reprezentanta v dresu Univerzity Brno.

Svatební cesta počká

A tak Bába ani příliš nelitoval, že se mu z poslední významnější akce sezóny nepovedlo vymluvit. Při rezervaci termínu svatby si totiž v termínové listině mistrovství ČR družstev nevšiml.

„Asi před třemi týdny jsem to řešil se šéftrenérem Dukly Šimicem, ale říkal, že by bylo dobré, abych nějaké body pro tým získal, tak jsem souhlasil a s manželkou jsme sem přijeli. Nakonec myslím, že jsem to zvládl,“ mohl se pochválit. Trojskok, v němž byl juniorským mistrem republiky, si zkusil ve třech pokusech po několikaleté pauze a bylo z toho páté místo za 14,73 m.

Se svatební cestou ještě chvíli počká. „Manželka je doktorka, takže ji teď čeká stáž ve Vojenské nemocnici, takové to kolečko před atestací. Pak někam vyrazíme, ale zatím ještě nemáme nic rezervovaného,“ dodává Bába.

Reklama