Hlavní obsah

Tyčkař Ptáček zrušil start na mistrovství světa

PRAHA

Tyčkař Adam Ptáček neodcestuje na mistrovství světa do Helsinek. Čtyřiadvacetiletý národní rekordman a halový vicemistr světa z loňského roku se ve středu z účasti na šampionátu omluvil kvůli zranění a tréninkovému výpadku po ztrátě tyčí. ČTK to oznámil Český atletický svaz.

Článek

"U Adama došlo k velkému tréninkovému manku, jehož příčinou byla nešťastná ztráta tyčí při cestě z Evropského poháru. Adam trénoval na vypůjčených tyčích, následkem čehož došlo ke zranění," řekl tyčkařův trenér Boleslav Patera.

Vyšetření magnetickou rezonancí podle Patery sice nepotvrdilo problémy s ploténkou, jde ale zřejmě o natržený mezižeberní sval. "Při větší tréninkové zátěži Adam záda stále cítí. Možnost, že by se dal do startu na mistrovství světa úplně do pořádku, je mizivá. Adam se necítí plnohodnotně připraven, a proto do Helsinek neodcestuje," dodal Patera.

Ptáček se o své neúčasti na MS rozhodl v úterý po sérii vyšetření a určení pravděpodobné diagnózy, podle níž existuje vysoká pravděpodobnost nového zranění při velké zátěži. Atlet Dukly Praha letos skočil 560 centimetrů, jeho český rekord z předloňské sezony má hodnotu 581 centimetrů.

Světový šampionát začne ve finské metropoli 6. srpna, odjet by na něj mělo dvacet českých atletů. Svou účast zvažuje také oštěpařský světový rekordman Jan Železný, jehož trápí zejména achillovka a kotník. Devětatřicetiletý trojnásobný olympijský vítěz by se měl definitivně rozhodnout po pátečním startu na mítinku Zlaté ligy v Oslu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.