Hlavní obsah

Atlety provede evropským šampionátem Krteček

Praha

Krteček se stal oficiálním patronem halového mistrovství Evropy v atletice, které se od 5. do 8. března uskuteční v pražské O2 Areně. Animovaná postavička, kterou uvedl v život ilustrátor Zdeněk Miler, bude provázet fanoušky přímo v hale, prodávat se budou i upomínkové předměty, výtěžek získá Nadace Zdeňka Milera.

Představení maskota pro HME v atletice 2015 Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Pořadatele šampionátu inspiroval i úspěch maskota Coolyho při loňském mistrovství Evropy v Curychu. „Ptali jsme se dětí, koho by si přály, aby u takové akce byl. První volba padla na postavičku, kterou mají rádi, a s níž je spojena i česká historie," vysvětluje předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník. Krteček bude provázet i projekt Atletiky pro děti.

Prodáno 90 procent lístků

Vnučka autora postavy Karolína Milerová poskytla práva bezplatně. „Dohodli jsme se i kvůli tomu, že tento projekt podpoří Nadaci Zdeňka Milera, kterou jsem před čtyřmi lety založila. Stará se o fyzické i psychické zdraví dětí, má v nich vzbuzovat radost z pohybu,“ vysvětluje Milerová.

Prodáno už bylo 90 procent vstupenek na šampionát, od čtvrtka je v prodeji i 2000 lístků na čtvrteční slavnostní zahájení v ceně 190 korun. „Režisérem zahájení bude Michael Čech, v průběhu večera bude ztvárněna historie a úspěchy české atletiky na průřezu časovou osou,“ říká ředitel organizačního výboru Tomáš Janků.

Líbí se vám maskot pro halové mistrovství Evropy v atletice 2015?
Ano
94,9 %
Ne
5,1 %
Celkem hlasovalo 707 čtenářů.

Reklama

Související témata: