Hlavní obsah

Udrží Čechmánek naději na hokejový grál?

PHILADELPHIA

Ještě nechceme říci sbohem, jsou zajedno hokejisté Philadelphie. Letci však balancují na hraně vyřazení z bojů o hokejový grál Stanley Cup, v semifinálové sérii Východní konference NHL prohrávají 2:3 na utkání. Jejich recept na prodloužení série? "Záleží na gólmanovi. Čechmánek musí předvést svůj nejlepší výkon," má jasno kouč Ken Hitchcock.

Foto: ČTK

Strážce svatyně Letců z Philadelphie Roman Čechmánek v akci.

Článek

Český gólman byl v sobotním pátém utkání střídán poté, co inkasoval čtyřikrát z úvodních šestnácti ran. "Brankáři mají v play-off klíčovou úlohu. Věřím, že Roman zopakuje výkony z druhého a čtvrtého zápasu," připomněl Hitchcock souboje, v nichž Čechmánek zavřel před útočníky Senators krám a vychytal čistá konta.

Samotný brankář si je vědom významu utkání. "Máme už jen jednu šanci, a jestli chceme vyhrát, musíme hrát lépe než v sobotu. Já se neohlížím zpět, soustředím se vždy jen na ten další zápas," komentoval blížící se bitvu. Navzdory kritice, kterou jej po nevydařeném výkonu zavalila média, si Čechmánek uchoval dobrou náladu. "Noviny nečtu, takže mě to nemohlo rozhodit," poznamenal.

V pátém utkání jeho tým doplatil na nevyužité přesilovky. Zatímco Ottawa dokázala využít dvě ze sedmi přesilových her, Philadelphia ani v jedné ze čtyř neuspěla. "Naše přesilovková formace nestřílí góly. To je jeden z hlavních rozdílů v několika posledních zápasech," reagoval útočník Flyers Tony Amonte na skutečnost, že v sérii s Ottawou jeho tým nevyužil ani jednu ze čtrnácti početních výhod.

Reklama

Související témata: