Hlavní obsah

Ostuda! Slavia uštědřila Ostravě sedmigólový výprask

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie proměnili na jaře domácí prostředí na Strahově v nedobytnou tvrz. Stoprocentní úspěšnost potvrdili i v dohrávce 26. kola, v níž rozstříleli Baník Ostrava 7:0. Hosté, kteří o víkendu vyměnili trenéra, si vezou na sever Moravy letošní rekordní výprask. Slavia se díky kanonádě přiblížila vedoucí Spartě na čtyři body.

Foto: ČTK/Stanislav Peška

Karel Piták ze Slavie Praha (uprostřed) překonává brankáře Baníku Ostrava Jana Laštůvku.

Článek

Slávisté měli od začátku převahu, hrálo se převážně na ostravské polovině. Postupné útoky domácích však nějaký čas narážely na dobře zformovanou obranu Baníku, a tak v první čtvrthodině vystrašil ostravského gólmana Laštůvku jen Dostálkův přímý kop přes zeď. Skončil však těsně vedle branky.

Hosté se snažili o rychlé protiútoky, agilní Bystroň vyzkoušel Černého přízemní střelou a asi nejvíce zatrnulo domácím, když se na jejich branku po Lukešově pasu řítil Svěrkoš, Petrouš ho však výtečně zastavil. To už Slavia vedla 1:0. Ve 28. min. T. Došek na dvakrát překonal brankáře Laštůvku a tlak domácích vzrostl. O sedm minut později po pěkné individuální akci Vachouška mohl zvýšit Skácel, ale jeho střela minula ostravskou branku. Červenobílí se však dočkali vzápětí, Piták po samostatné akci pojistil vedení domácích druhým gólem. To, co se stalo po obrátce, daleko překonalo fantazii běžného českého fanouška.

Hlad po gólech

Když krátce po pauze Skácel po akci T. Doška pěknou střelou přidal třetí gól a brzy na to Gedeon, který udělal velký kus práce ve středu hřiště, zvýšil neméně povedenou střelou na 4:0, změnilo se utkání na červenobílou exhibici. Ještě chvíli se Baníku snažil klást odpor, ale domácí útoky se valily na ostravskou branku jeden za druhým a v závěru hosté už nenalézali zbraň na slávistickou ofenzívu. "Strašná ostuda, abychom se báli jet domů," prohlásil po utkání Lukeš, který trávník opustil v 54. minutě. "Všechno je špatně."

Červenobílým se hra i nadále dařila a až do poslední minuty ukazovali hlad po gólech, takže skóre narůstalo do rekordní výše. Pět minut před koncem zastavil Pitákův únik Bolf nedovoleným způsobem a penaltu bezpečně proměnil Dostálek, potom ještě Vachoušek hlavou po rohovém kopu vstřelil šestý gól a kanonádu domácích zakončil po pasu Lukáše Doška Kuka sedmým gólem.

"Slavia byla jasně lepším týmem. Do přestávky jsme se snažili její výkon narušovat, ale v druhém poločase jsme odpadli. Hráči potom nepůsobili kolektivně, hráli na sebe a nedodrželi taktické pokyny," konstatoval trenér Baníku Pavel Vrba, který vedl mužstvo poprvé jako hlavní trenér.

Slavia Praha - Baník Ostava 7:0
Poločas: 2:0. Branky: 26. T. Došek, 36. Piták, 52. Skácel, 60. Gedeon, 85. Dostálek z pen., 90. Vachoušek, 90. Kuka. Rozhodčí: Beneš - Filípek, Ondo. ŽK: Dostálek, Hrdlička - Bystroň, Bolf. Diváci: 2362.
Slavia Praha
Černý - L. Došek, Bejbl, Petrouš, Hrdlička - Piták, Dostálek, Gedeon (80. Kalivoda), Skácel (65. Hottek) - T. Došek (77. Kuka), Vachoušek.
Baník Ostrava
Laštůvka (68. Raška) - Pospěch, Bolf, Dvorník, Drozd - Lukeš (54. Žůrek), Lička, Látal, Bystroň, Matušovič (87. Besta) - Svěrkoš.

Reklama

Související témata: