Hlavní obsah

Minnesota podruhé otočila sérii a vstoupila do historie

NEW YORK

Hokejisté Minnesoty se v letošním play-off NHL stávají přeborníky na překvapivé obraty zápasů i sérií. V sedmém utkání 2. kola porazili Vancouver 4:2, přestože v zápase prohrávali 0:2 a v sérii už 1:3, a postoupili do semifinále Stanley Cupu, kde se střetnou s Anaheimem. Tahle obrátka se Wild podařila již v prvním kole, v němž vyřadili Colorado.

Foto: ČTK

Hokejisté Minnesoty Wild zvládli další dokonalý obrat série.

Článek

Minnesota stáhla dvoubrankové manko až v poslední třetině, v níž vsítila tři branky. Vancouver tak pohřbil naději na kanadské finále, které se hrálo naposledy v roce 1989. Tenkrát proti sobě stály týmy z Calgary a Montrealu. V play-off už kolébku hokeje zastupuje pouze Ottawa. "Nikdo nic takového ještě nedokázal. Tuhle noc si užijeme," plánoval střelec vyrovnávací branky Wes Walz. "Normálně nedáváme emoce moc najevo, ale v tomhle případě uděláme na pár hodin výjimku," přiznal. Minnesota se stala prvním týmem, který dokázal v jednom play-off dvakrát postoupit, přestože prohrával 1:3 na zápasy.

Hrdinou utkání se stal Pascal Dupuis, jeden z nejhůře placených hokejistů v NHL, jenž chyběl v posledních dvou zápasech kvůli zranění kotníku. Kanadský křídelník se však v rozhodujícím zápase vrátil do sestavy a vstřelil dva góly. Nejdříve snížil na 1:2, když ze vzduchu trefil puk letící zpoza branky. "Byl to důležitý gól, ale měl jsem veliké štěstí," řekl útočník. Druhou branku si Dupuis schoval do třetí třetiny, v níž potrestal vyloučení Todda Bertuzziho a stanovil konečný výsledek zápasu.

Rozdíl? Gólmani...

Hlavní rozdíl mezi oběma týmy byl v brankářích. Dwayne Roloson z Minnesoty pustil v posledních třech zápasech jen pět branek, zatímco jeho protějšek Dan Cloutier inkasoval patnáctkrát. V posledním utkání měl dokonce jen 12 úspěšných zásahů.

"Hráli jsme nejlepší zápas série, ale zvítězila Minnesota. Někdy to prostě nevyjde a člověk se z toho musí poučit," prohlásil trenér Vancouveru Marc Crawford.

Konferenční finále začne v sobotu na ledě Minnesoty, která v šesti utkáních před vlastními fanoušky v play off zvítězila pouze dvakrát.

Západní konference
Vancouver - Minnesota 2:4
Třetiny: 0:0, 2:1, 0:3. Branky: 22. Öhlund, 23. Bertuzzi - 36. a 58. Dupuis, 49. Walz, 55. Hendrickson. Střely na branku: 26:16. Diváci: 18.514. Výsledky předešlých zápasů: 4:3 v prodl., 2:3, 3:2, 3:2, 2:7, 1:5. Konečný stav série: 3:4.

Reklama