Hlavní obsah

Bogut nebude pokračovat v Sydney, ale s basketbalem nekončí

Sydney

Hvězdný australský basketbalista Andrew Bogut nebude pokračovat v Sydney Kings, ale kariéru zatím neuzavřel. Domácí ligu hrál někdejší první hráč draftu NBA a šampion s Golden State z roku 2015 poslední dvě sezony. Dnes oznámil, že smlouvu neprodloužil.

Foto: Brynn Anderson, ČTK/AP

Ilustrační snímek.

Článek

Australská liga byla kvůli koronaviru ukončena předčasně, nový ročník by měl začít v říjnu. Pětatřicetiletý Bogut už dříve přiznal, že po odložení olympijských her v Tokiu na příští léto neví, zda další rok kariéry přidá.

"Rozhodl jsem se nepodepsat smlouvu se Sydney Kings, ani s žádným jiným profesionálním týmem. Neznamená to odchod do důchodu, ale učinit v této době konkrétní rozhodnutí je příliš těžké," napsal na twitteru s odkazem na pandemii nemoci covid-19.

Australský pivot v NBA nastupoval také za Milwaukee, Dallas, Cleveland a Los Angeles Lakers. S reprezentací se velké medaile nedočkal. Již během koronavirové krize otec dvou malých synů přiznal, že hrát zápasy pro něj není problém, ale už nechce podstupovat každodenní tréninkový dril.

Reklama

Související témata: