Hlavní obsah

TEST: Adidas Response TR Boost. Do terénu s podrážkou z horských kol

Praha

Hledáte reakci, zde ji dostanete. Pánské běžecké trailové boty Adidas Response TR Boost vám dají jasnou odpověď, také si nesou odpovídající název. Pokud jste praktičtí a máte v oblibě pohodlí a stabilitu, můžete sáhnout po této možnosti. Na první pohled vás design nemusí zaujmout, ale vkus má každý jiný, hlavní je jejich práce při samotném běhu. A o to jde především. Zde uspěly boty s podrážkou z horských kol.

Foto: adidas.cz

Pánské běžecké trailové boty Adidas Response TR Boost, celkový pohled.

Článek
Fotogalerie

Pokud vezmete tyto běžecké boty poprvé do ruky, zaujmou vás tři bezpečnostní pásky na každé straně, které slouží ke zpevnění stability nártu, což je při běhu v terénu nezanedbatelná záležitost.

Plusovým bodem je určitě také jazyk, který je v jednom segmentu s patou, takže nemá tendenci utíkat do stran nebo se různě rolovat. Navíc je o něco delší, takže více chrání nárt a přechod k holeni. K tomu je jazyk společně s vrchní části paty vyroben z materiálu, který je lépe odolný vodě, spodní část už patří kůži.

Kdo si potrpí na robustní a „obrubníkovou" patu, Adidas Response TR Boost vám ji nabídnou. K tomu si tyto boty sebou nesou podrážku s gumovou podešví Continental, která nemá problém v terénu. A to ani na morku a v listí. Inspirace pneumatikami horských kol je zde skutečně znát. Výstupky připomínají tuto část kola.

Tkaničky nezabírají moc prostoru na botě, přesto mohou činit nepříjemný problém. Zde jsme ho ale nezaznamenali. Ploché tkaničky navíc vychází ze čtyř všitých kožených trojúhelníků, které snižují možnost opotřebování a případného problému v terénu.

Tyto klasické pánské trailové běžecké boty byly navrženy pro povrchy od štěrkové silnice až po prudký horský svah. V mezipodešvi mají technologii Boost, která dokáže více odpružit každý krok, a to díky svým „bublinám".

Plusy
Stabilita
Pohodlí
Kvalitní zpracování
Pevný jazyk
Mínusy
Design nemusí každého nadchnout
Cena
2099 korun

Boty s námi zvládly za dva měsíce okolo sto kilometrů. Poznaly pískové cesty, hlínu, kamení, listí i mokrý terén. Své si odchodily i při běžném nošení ve městě, ani zde nezklamaly, stále si držely tvar, ani po celodenním nošení nohy neprotestovaly. Obstály i při změnách teploty, které se pohybovaly i pod bodem mrazu.

Ačkoli jsou tyto boty „jemné" na povrchu, drží tvar a jsou pohodlné, což je při běhání podstatný faktor, proto se kupují. Pokud se rozhodnete pro volbu Adidas Response TR Boost, máte na výběr ze třinácti velikostí. Největší je číslo 48. Boty lze v současné době sehnat levněji, stojí na oficiálních stránkách 2099 korun.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.