Hlavní obsah

Soukalová nepoběží štafetu. Zdá se nám načatá a nechceme riskovat, vysvětlil trenér Vítek

Ruhpolding

Gabriela Soukalová sice chtěla po vítězné euforii při Světovém poháru startovat i v nedělní štafetě, ale trenér Zdeněk Vítek odmítl na závěr programu v Ruhpoldingu riskovat a nejlepší českou biatlonistku do sestavy pro závod startující v 11 hodin nezařadil. Rozhodl se pro složení Eva Puskarčíková, Jitka Landová, Lucie Charvátová, Veronika Vítková.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Gabriela Soukalová se raduje z vítězství v Ruhpoldingu.

Článek

„Gábina se nám zdá lehce načatá, už v sobotu ráno se necítila zrovna fit. Takže jsme o variantě štafety bez ní začali mluvit. Nemá cenu riskovat. Hnát ji na start, zvýšilo by to hrozbu, že u ní nemoc propukne. Šla tady všechny závod na krev, má toho fakt dost. Když ji necháme den v posteli, bude to jistě lepší," tvrdí Vítek.

Navíc už od čtvrtka biatlonistky čeká další pohárový díl v Anterselvě ve vysoké nadmořské výšce, která Soukalové v minulosti nedělala zrovna dobře. „Další blok závodů je časově hrozně blízko. Jde nám především o Gabčino zdraví a musíme brát v potaz i to její žluté číslo a náskok ve svěťáku. I když 73 bodů se zdá docela dost, stačilo by, kdyby příští týden nemohla kvůli nemoci startovat a o vše by přišla," uvažuje Vítek.

V sestavě české čtveřice, která byla v prosinci šestá v Hochfilzenu, nahradí Soukalovou na druhém úseku Jitka Landová, minulou sezónu ještě stabilní členka štafety. „Pokud by se holky i přes to vešly do první desítky, tak to bude dobré," uvažuje trenér.

Soukalová stála v letošní sezóně už sedmkrát na stupních vítězů, což je pro ni rekord. „Je to skvělé. Měla jsem tu celou rodinu a povedl se mi parádní závod. Přitom jsem šla na start strašně unavená a moc jsem nevěřila, že bych mohla něco dokázat," uvedla Soukalová, která se s deseti výhrami dostala na dělené 16. místo v historii SP.

Na startu nedělního štafetového závodu budou chybět čtyři z nejlepších šesti žen Světového poháru. Češky vynechávají Soukalovou, domácí Němky poběží bez Hildebrandové, Francie nestaví Dorinovou-Habertovou a nenastoupí pochopitelně ani nemocná Finka Mäkäräinenová, která už musela vynechat závod s hromadným startem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.