Hlavní obsah

Bankovní loupež století? Legendární Mayweather za souboj s youtuberem vydělal neskutečný balík!

Praha

Za legální bankovní loupež označil svůj výdělek ze zápasu s youtuberem Loganem Paulem legendární boxer Floyd Mayweather. Za reklamu na trenýrkách měl vyfasovat odměnu ve výši 621 milionů korun, dalších třicet si připsal na konto jen za dobu, po kterou seděl před soubojem v šatně. Ohromná suma za exhibiční zápas vytočila i šampiona UFC v těžké váze Francise Ngannou.

Foto: Jasen Vinlove, Reuters

Zápas mezi youtuberem Loganem Paulem a neporaženým boxerem Floydem Mayweatherem neměl vítěze

Článek

Příjmy z reklamy nejsou jediné finance, které neporažený boxer vyfasoval. Už před zápasem vyhlížel odměnu ve výši miliardy korun. Podíl Mayweatherovi připadl i z prodeje vstupenek a placeného online přenosu.

Čtyřiačtyřicetiletý boxer se chvástá, že vydělává miliony i při cestách po světě ve svém soukromém tryskáči. „Když ale vidím, že je pro mě příležitost udělat rychlou loupež, jdu do toho," řekl před bitvou s youtuberem, který v ringu vydržel celých osm kol.

Youtuber Logan Paul si zdaleka na takové peníze nepřišel, ale i tak si rozhodně stěžovat nemůže. Náležet by mu měla odměna kolem 418 milionů korun. Kdo naopak nadával a zuřil, je šampion UFC v těžké váze Francis Ngannou. „Co děláme špatně?" pozastavil se v příspěvku na Twitteru nad výší odměny, kterou dostává on sám.

Za senzační vítězství ve druhém kole proti Stipe Miocicovi vydělal údajně „jen" 15 milionů korun. „Logan inkasoval za jeden zápas více než několikanásobný šampion UFC v polotěžké váze Jon Jones za 12 let, něco se musí změnit," poukázal na nepoměr i jeden z fanoušků.

Reklama