Hlavní obsah

Střelkyně roku Kůrková už chystá na léto svatbu

Kateřina Kůrková, letos stříbrná na MS a bronzová z ME ve střelbě ze vzduchové pušky, se stala vítězkou ankety Střelec roku 2006. V osmileté historii zvítězila už potřetí (2002 a 2004), ale středečního slavnostního vyhlášení v Sazka Areně se neúčastnila, protože pobývá v USA se svým snoubencem, olympijským vítězem z Atén Matthew Emmonsem.

Foto: Archiv

Mistryně světa Kateřina Kůrková se sestrou Alenou (vlevo) a otcem-trenérem Petrem Kůrkou.

Článek

Jaká byla letošní sezóna?

Myslím, že se nad očekávání podařila. Nebylo lehké se po pauze vrátit, ale téměř všechny závody se povedly. Hlavně evropský a pak světový šampionát. Cením si toho, že jsem vydala ze sebe víc, než na co jsem podle tréninku měla.

Který výsledek vás nejvíc potěšil, a který naopak zklamal?

Spíš řeknu, kdy jsem sebe potěšila a kdy zklamala, protože za ty výsledky si vždycky můžu jenom já... Radost mi udělaly medaile ze šampionátu, tedy světové stříbro či evropských pohárech. Trochu zklamaná jsem byla po Světových pohárech v Miláně a Mnichově, ale jsem jen člověk, který občas dělá chyby.

Zůstanete u vzduchové pušky nebo se vrátíte i k malorážce?

Už se na malorážku připravuji, tak uvidíme, co vykouzlím v nové sezóně. Zatím z toho mám dobrý pocit, ale pracovala jsem jen trochu na polohách. Čekám, co vznikne, až začnu naostro trénovat. Matt mi hodně pomáhá.

Prožijete i Vánoce se svým snoubencem, olympijským vítězem z Atén, Mattem Emmonsem?

Budeme u Mattových rodičů v New Jersey, kde strávíme čtrnáct dní. Moc se těším, i když letos poprvé zažiju Vánoce mimo domov a bez svých nejbližších příbuzných, čímž myslím hlavně rodiče a sestru.

Co všechno vás čeká v roce 2007?

Nudit se rozhodně nebudu. Trénink, závody, musím stihnout i studium, závěrečné zkoušky ve škole a po nich snad promoci. Čeká mě i stěhování do USA a příprava na svatbu. Chystáme ji na léto a moc se na ni s Mattem těšíme.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.