Hlavní obsah

Woods sestřelil diváka a prohrál turnaj

GRAND BLANC

Útok na prvenství v golfovém turnaji PGA Tour v michiganském Grand Blanku se nepovedl světové jedničce Tigeru Woodsovi. Nejen to, navíc jednou ze svých ran doslova sestřelil diváka...

Foto: ČTK

Tiger Woods mohutně útočil, ale nestačilo to. Navíc sestřelil diváka.

Článek

Turnaj vyhrál Jim Furyk, který v neděli úspěšně uhájil vedení před dotírajícím Woodsem a potvrdil, že se mu letos (s výjimkou Brittish Open) daří. Zahrál čtyři údery pod par hřiště a krajanův nápor odrazil. Woods zahrál v neděli šest ran pod par a o druhé místo se dělil s dalšími Američany Chrisem DiMarkem a Brinym Bairdem a ještě s australským hráčem Geoffem Ogilvym.

Turnaje se zúčastnil i Němec českého původu Alex Čejka a výborným výkonem v posledním kole se vyšvihl o dvacet pozic vzhůru na konečné osmatřicáté místo.

Nadšený zraněný

Nepříjemná chvilka, při níž Woods zasáhl diváka, se stala na sedmé jamce. Momentálně nejlepšímu světovému golfistovi ulétl úder příliš doprava a trefil hlavu Johna Yatese. Od ní se pak odrazil do bankru blízko greenu. Ošetření krvácející divákovy rány si vyžádalo tři stehy.

"Je mi to moc líto," omlouval se Woods, jenž okamžitě dorazil na místo 'nehody'. Jako omluvu pak sestřelenému fanouškovi věnoval míček, kterým zakončil jamku, a podepsanou rukavici.

"Cítím se skvěle," nenechal se rozladit divák a žertoval: "Vlastně jsem mu pomohl. Nasměroval jsem míček správným směrem."

Reklama

Související témata: