Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka vyhráli sté ligové utkání v řadě

NYMBURK

Unikátní metu pokořili basketbalisté Nymburka. Výhra 83:45 nad Brnem byla jejich už stým ligovým úspěchem v řadě na domácí palubovce a tato série bude při jejich suverenitě zřejmě ještě nějaký čas pokračovat. Nymburk vede tabulku bez ztráty bodu, tři body za ním jsou týmy Nového Jičína s Prostějovem, které také své dnešní zápasy zvládly.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalisté Nymburka dosáhli sté ligové výhry v řadě.

Článek

Brno ovšem do Nymburka nepřijelo jen gratulovat a v první čtvrtině dokonce zásluhou Reinbergerových deseti bodů vyhrálo. I když domácí ve 12. minutě skóre otočili a do konce zápasu si už vedení nenechali vzít, až do přestávky jim nedávali Brňané oddechnout a poločas nakonec prohráli jen o sedm. Po pauze už ale hráli mnohem hůř, lacino ztráceli míče a za celý druhý poločas nastříleli jen 13 bodů, zatímco domácí v pohodě dokráčeli za výhrou.

"Velmi dobře jsme bránili, to nám zápas vyhrálo. Jsem za tohle vítězství moc rád, protože dnešní zápas byl speciální," řekl kouč Muli Kacurin.

Nymburk před vlastními fanoušky naposledy odešel poražen 22. března roku 2006, kdy podlehl Novému Jičínu. "Jsem hrdý na to, že mohu já i celý tým být součástí tohoto okamžiku. Podobná série je něčím výjimečným," řekl Kacurin. Jeho tým venku prohrál naposledy před rokem v Děčíně, od té doby jen vyhrává. V této sezoně se nejvíc nadřel v Kolíně, i tam ale po dvou prodlouženích vydoloval oba body.

Napínavý začátek byl k vidění i v souboji Nového Jičína s Děčínem. Oba týmy z čela tabulky se patnáct minut neustále přetahovaly o vedení, pak ale domácím začaly pomáhat trestné hody a přesnější střelba a v průměru desetibodový náskok jim vydržel až téměř do konce zápasu.

"Byla to dřina, nešlo nám to. Nedařilo se nám v útoku najít rytmus, nějak se trhnout. Celý poločas jsme se trápili, než jsme dali nějaký koš," hodnotil utkání trenér domácích Zbyněk Choleva. Přesto mohl být spokojený nejen s výhrou, ale i s výkonem nedávno uzdraveného pivota Šaroviče. "Byl rozhodujícím faktorem, dokáže hru usměrnit a zklidnit," pochválil Srba i děčínský kouč Pavel Budínský.

Třetí místo si drží Prostějov, který rozhodl o výhře nad USK už v první půli, hektický zápas mezi Pardubicemi a Kolínem, který téměř neustále vedl, nakonec strhly na stranu domácích proměněné trestné hody v samém závěru.

Dařilo se i Opavě, která překonala své letošní bodové maximum a Ostravu přehrála 104:83. Po úvodních pěti minutách vedla už 21:7, a i když ve druhé čtvrtině vinou špatné koncovky a výborného výkonu hostujícího Mitchella zase o většinu náskoku přišla, po pauze Opava s nejsilnější sestavou znovu začala bodovat. Odskočila soupeři o 23 bodů a v závěru už hosté rezignovali.

Liga basketbalistů - 18. kolo:
Nymburk - Brno 83:45 (17:18, 39:32, 53:38), Nový Jičín - Děčín 79:71 (20:20, 39:33, 58:47), Prostějov - USK Praha 74:57 (18:10, 44:22, 66:37), Pardubice - Kolín 73:67 (16:22, 31:38, 53:58), Opava - Ostrava 104:83 (37:18, 56:46, 80:64)

Reklama

Související témata: