Hlavní obsah

Kotník pobolívá, ale pojedu, je rozhodnutá Sáblíková

Páté vítězství v řadě ve Světovém poháru. To je vidina, s níž krouží Martina Sáblíková po rychlobruslařském oválu v Heerenveenu. Potřebuje k tomu v sobotu dvě věci - bodovat v závodě na 3000 m a neprohrát s Němkou Beckertovou, na kterou má náskok pouhých pět bodů. A ve finále SP jsou bodové příděly o polovinu vyšší než jinde. „Věřím, že to zvládnu,“ říkala opatrně v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Todd Korol, Reuters

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková

Článek

Před necelými třemi týdny vás poslala nechtěně k zemi Američanka Rookardová a odnesl to kotník. Jaká je vaše aktuální zdravotní situace? Kotník pobolívá, ale pojedu. Jen tak se nevzdám, to není můj styl.

Kdy ho cítíte nejvíc? Při startech, to je nejvíc zatížený. Když už jsem v tempu a jedu, tak tolik nebolí.

V pátek máte jet ještě patnáctistovku. Nabízí se ji vynechat a šetřit se na sobotní trojku... O něčem takovém jsme s trenérem Petrem Novákem nemluvili. Nechám to na něm, ale nevidím důvod, proč bych nejela. Naopak to může být pozitivum. Otestuji si kotník v závodě. Na patnáctistovce nemusím jet nadoraz. Ale já to stejně jinak ani neumím.

Jak velkou motivací je páté vítězství ve Světovém poháru v řadě? Velkou, ale já chci pořád vyhrávat nebo jezdit co nejlepší časy. Nikdo na mne netlačí, že musím vyhrát, je to spíš o tom, že chci. Když to nevyjde, svět se nezboří.

Takže spíte klidně? Báječně. Nervozita přijde spíš až v pátek nebo v sobotu před závodem.

Už jste vymysleli s trenérem taktiku? Ta je daná situací. Bodovat a neprohrát s Beckertovou.

Potkali jste se na tréninku s vaší největší soupeřkou? Kupodivu ještě nepotkali, ale vím, že je tady.

Příští týden sezóna vyvrcholí mistrovství světa v Inzellu na jednotlivých tratích. Těšíte se na její konec? Těším, ale přede mnou jsou ještě dva důležité podniky a já se chci rozloučit se sezónou co nejlépe.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.