Hlavní obsah

Ragbisty Slavie dělí krok od obhajoby titulu, Říčany jsou proti

ŘÍČANY

Ragbisté pražské Slavie se pokusí poprvé v klubové historii obhájit mistrovský titul. K tomu potřebují porazit v sobotním finále extraligy Říčany, které mají díky výhře v základní části soutěže výhodu domácího prostředí. Zápas na stadiónu Josefa Kohouta začne v sobotu v 15. hodin.

Foto: www.ceskeragby.cz

Ilustrační foto

Článek

"Nikdy v minulosti, od roku 1927, Slavie nevyhrála titul dvakrát za sebou. V sobotu se to může stát. Není to lákavé?" řekl o motivaci ragbistů Slavie jejich trenér Jan Fojtík. "Už postup do finále ale považujeme za úspěch," dodal.

Říčany v nadstavbové části extraligy porazili Slavii 31:17 a za podpory očekávané návštěvy okolo tří tisíc fanoušků by chtěli uspět i ve finále. "Od loňského podzimu usilujeme o to, aby se finále hrálo v Říčanech a abychom finále doma i vyhráli. To byl náš cíl, k jehož splnění zbývá poslední krok," řekl kouč Říčan Antonín Brabec.

Oba trenéry diváci pravděpodobně uvidí i na hřišti v roli hráčů. Fojtík hraje v základní sestavě na postu mlýnové spojky a Brabec nastupuje ke konci zápasů na post útokové spojky. Před lety spolu oba hráli i v reprezentaci.

Loni porazila Slavie ve finále Tatru Smíchov o bod 11:10.

Reklama

Související témata: