Hlavní obsah

Holubcová: Za propadák si můžu sama

OBERHOF

Biatlonistka Kateřina Holubcová tušila, že obhájení zlata z Chanty-Mansijsku na 15 km bude v Oberhofu nedostupnou metou. O medaili v úterý vlastně ani neuvažovala, ale chtěla se najít v horních patrech výsledkové listiny. Že skončí až dvaapadesátá, s tím opravdu nepočítala a těžko pár hodin po závodě hledala slova.

Foto: ČTK

Kateřina Holubcová

Článek

"Co mám říci? Prostě to nevyšlo, ten propadák štve. Hlavně si za něj můžu sama. na lyže nic svádět nebudu. Bolí mě nohy, se střelbou se neuvěřitelně trápím a v posledních dnech získávám pocit, že na co tady sáhnu, to pokazím," mrzí českou biatlonistku, která hledá vinu u sebe. "Biatlon je také hodně o psychice a nervech a já tady na mistrovství nedokážu prodat, co jsem natrénovala."

Loni zlatým závodem se letos doslova protrápila. "Jsem zklamaná z toho, jak se tady neumím vyrovnat s povětrnostními podmínkami, ke všemu mi to ani moc dobře neběhá. Když cítíte, že to nejde, tak hlava tělu ten pokyn prostě nevydá."

Zkusí ještě štafetu

Na střelnici se sice snažila pekelně soustředit, přesto z dvaceti terčů sedm nezasáhla. "Jen jsem si zopakovala střelecké zoufalství ze stíhačky. Opustilo mě ale i štěstí. Jak mi říkal trenér Jakeš, ty první dvě chybné rány byly vždy kalibry, u nichž stačí desetina milimetru a terč spadne..."

Po sobotním 12. místě na trati 7,5 km přišlo v Oberhofu selhání Holubcové ve stíhačce i na patnáctce a umístění kolem padesátky. "Ty výsledky jsou špatné. Teď budou asi mnozí říkat, že dvě loňské medaile z Chanty-Mansijsku byly náhodné," zalitovala.

"Jenže ve sportu a v biatlonu zvlášť potřebujete závodní pohodu i štěstí a já tu nemám ani jedno. Chtěla bych to mít už za sebou, jet domů a třeba se mi vrátí forma na pokračování Světového poháru v Americe koncem měsíce." Na šampionátu ve čtvrtek ale ještě určitě nastoupí na start štafety. "Snad to holkám nezkazím," zadoufala.

Reklama