Hlavní obsah

Šéf laboratoře BALCO přiznal vinu

SAN FRANCISCO

Zakladatel laboratoře BALCO Victor Conte chce před soudem přiznat vinu z distribuce dopingových látek mezi sportovce a je ochoten jít na čtyři měsíce do vězení. Takový trest pro sebe navrhne podle svého právníka federálnímu prokurátorovi a pokusí se předejít možnému vyššímu trestu.

Foto: internet

DEFAULT TITLE

Článek

Conte byl obviněn z toho, že dodával steroidy více než třiceti sportovcům včetně hvězdných atletů Marion Jonesové a Tima Montgomeryho, baseballistům a hráčům amerického fotbalu. Conteho právník Mary McNamara ve čtvrtek vydal prohlášení, v němž šéf nechvalně proslulé kalifornské laboratoře hodlá u soudu uznat svou vinu nejen z distribuce, ale i praní špinavých peněz, a bude připraven přijmout trest.

"Conte přijal zodpovědnost za tyto věci, které jsou uvedeny v dohodě, a těší se, až bude mít celou záležitost za sebou," cituje agentura AP McNamaru. Proces čeká také kondičního trenéra pálkaře Barryho Bondse Grega Andersona, viceprezidenta laboratoře BALCO Jamese Valenteho a Remiho Korchemnyho, dlouholetého úspěšného atletického trenéra.

V laboratoři BALCO vyvinuli steroid THG, který se povedlo odhalit až v létě 2003. Existence nové dopingové látky způsobila velký skandál. Za její užití už byli potrestáni někteří atleti, mezi nimi i sprinterka Kelli Whiteová z USA, která přišla o dva tituly z MS v Paříži 2003, či evropský šampion na stovce Dwain Chambers.

Reklama