Hlavní obsah

Němci třemi homeruny porazili na ME české baseballisty

PRAHA

Čeští baseballisté prohráli v pátek ve finálové skupině mistrovství Evropy s Německem 2:11 a s velkou pravděpodobností přišli o vytouženou účast v elitní čtyřce šampionátu, a tím i o premiérový postup na mistrovství světa. Němci v Praze - Krči předčili národní tým silou na pálce a třemi homeruny.

Článek

Šanci na boj o medaile budou mít reprezentanti pouze v případě, že v sobotu porazí silnou Itálii a Němci prohrají s Francií, která ještě ve finálové skupině nevyhrála.

Na nadhozu začal Petr Pacas a vstup do utkání se mu nevydařil. Hned v první směně dostal Němce do vedení tříbodovým homerunem Marvin Appiah. Český útok pak rozjeli Jakub Hajtmar s Petrem Barochem, kterému se podařil dvoumetový odpal a Hajtmar následně skóroval při autu Michala Kočího. Na rozdíl jednoho bodu Češi snížili ve čtvrté směně po dvou chybách německé obrany.

O další tlak se český tým připravil chybami při pohybu na metách. Hajtmar nestačil uhnout odpalu a byl vyautován, Hrušovského po sporném momentu nachytal nadhazovač příhozem na metu.

Němci své vedení zvýraznili druhým trojbodovým odpalem na začátku sedmé směny. Odpalu Simona Gühringa za bariéry přitom předcházela chyba spojky Petra Barocha, který mohl zahrát třetí aut a ukončit směnu.

Češi pak naplnili mety, ale Tomáš Ovesný i Martin Veselý na pálce neuspěli. Od osmé směny nadhazoval Jan Homolka, ale Alexander Lauterbach odpálil jednobodový homerun. Hned došlo ke změně, ale ani Zdeněk Kocman 'neumlčel' německou pálku a důrazní němečtí hráči ještě v osmé a poslední směně čtyřikrát bodovali.

ME v baseballu
Finálová skupina
Německo - ČR 11:2, Nizozemsko - Francie 17:1 (po 7. směně), Itálie - Španělsko 7:1.
Tabulka
1. Nizozemsko44040:6100
2. Itálie43127:1175
3. Španělsko43126:1375
4. Německo41322:3525
5. Česká republika4136:2525
6. Francie4041:190
Pozn.: Čísla za názvy států označují počet zápasů, vítězství, porážek, poměr bodů a úspěšnost v procentech.
Skupina o 7.- 12. místo
Velká Británie - Chorvatsko 13:3, Švédsko - Řecko 25:1 (po 5. směně), Ukrajina - Rusko 2:0.

Reklama

Související témata: