Hlavní obsah

Baseballisty Chicaga White Sox dělí poslední výhra od titulu

HOUSTON (USA)

Baseballisté Chicaga White Sox sahají po 88 letech po trofeji pro šampiony MLB. Po dvou domácích výhrách ve Světové sérii zvládli lépe i úterní maratonský třetí duel na půdě Houstonu, kde až po půlnoci amerického času vyhráli po čtrnácti směnách 7:5. Titul mohou slavit již ve středu.

Článek

Houston přitom vedl už 4:0, ale v páté směně hosté skóre pěti body otočili. Domácí dokázali v předposledním dějství vyrovnat a vynutili si prodloužení. Nerozhodný výsledek pak zlomil na stranu White Sox až v páté nastavené směně paradoxně bývalý houstonský hráč Geoff Blum, který dres Astros oblékal v letech 2002 a 2003. Nadhoz Ezequiela Astacia poslal Blum až za hrazení.

"Kluci na lavičce skučeli, že mají hlad a jsou unavení, takže už bylo načase s tím něco udělat," vtipkoval Blum po utkání. Jako každý malý kluk si prý s bratrem často hrál na Světovou sérii a homerunem pálili rozhodující bod. "Čekal jsem na ten reálný okamžik dlouho a je to až neskutečné," rozplýval se Blum.

Oba týmy použily v utkání celkem sedmnáct nadhazovačů. Jako poslední byl na "kopci" Mark Buehrle, který za Chicago odházel sedm směn již ve druhém duelu. Poslední aut přišel po pěti hodinách a 41 minutách hry a zápas se tak stal vůbec nejdelším v historii Světové série. Baseballisté k němu nastoupili v úterý večer, ale odcházeli ze stadionu až v ranních hodinách.

Domácí připravila o výhru špatná potence v útoku. Od čtvrté směny měli jen jeden odpal a v deváté, desáté a jedenácté směně nevyužili možnosti skórovat. "To bylo tragické, naše pálka byla strašná. Šanci vyhrát jsme zahodili," řekl kouč Phil Garner.

Dnes se bude hrát znovu v houstonském Minute Maid Parku. Pro Astros se pokusí udržet naději na obrat v sérii nadhazovač Brandon Backe, za hosty nastoupí Freddy Garcia. Ještě žádnému týmu se nepodařilo vyhrát Světovou sérii, když už prohrával 0:3 na utkání. "Musíme to hodit za hlavu a všechny síly vložit do čtvrtého zápasu," řekl chytač Houstonu Brad Ausmus.

Výsledek - finále:
Houston - Chicago White Sox 5:7 po 14. směně (stav série 0:3).

Reklama