Hlavní obsah

Víceboj gymnastek rozhodla na MS tisícina bodu

MELBOURNE

Pouhá tisícina bodu rozhodla v pátek na mistrovství světa ve sportovní gymnastice o vícebojařském titulu pro Chellsie Memmelovou. Americká reprezentantka v součtu známek ze čtyř nářadí nejmenším možným rozdílem porazila krajanku Nastiu Liukinovou.

Článek

Šestnáctiletá Liukinová dnes po třech rotacích vedla, ale v prostných její o rok starší reprezentační kolegyně dostala o 25 tisícin bodu vyšší známku a nakonec ji předstihla.

Z bronzové medaile se na šampionátu v Melbourne radovala domácí Monette Russová, která se stala vůbec první australskou medailistkou z individuální soutěže na mistrovství světa nebo olympijských hrách.

Memmelová pro Spojené státy americké získala ženský vícebojařský titul po jedenácti letech, v roce 1994 podruhé za sebou triumfovala Shannon Millerová. Před ní už zlatou medaili z víceboje získala jen Kim Zemskalová, která vyhrála v roce 1991.

Kateřina Marešová jako jediná česká gymnastka absolvovala kompletní čtyřboj, ale po sedmatřicáté příčce v kvalifikaci do dnešního finále nepostoupila.

Reklama