Hlavní obsah

Tatran potvrdil první příčku

PRAHA

Florbalisté mistrovského celku z pražských Střešovic se po víkendu vyhoupli do čela průběžné tabulky Fortuna Extraligy, Liberec otočil utkání v poslední minutě, ovšem daleko důležitější utkání se hrálo v Brně, kam zavítaly zotavující se Vítkovice.

Foto: Vojtěch Žilka

Florbalisté Pardubic (v zeleném) porazili v utkání 12. kola Fortuna extraligy Mladou Boleslav 4:3 v prodloužení.

Článek
Fotogalerie

Domácí Brňané v posledních třech utkáních okusili jen hořkost porážky, zato hosté chtěli potvrdit rostoucí výkonnost. Úvod utkání vyšel lépe Buldokům, kteří udeřili hned z prvního útoku, a tak zásluhou Kadlece vedli už po 12ti vteřinách 1:0. Další branku vsítil hned po minutě Škubal a Brno vyhrálo první část hry 2:0.

Jenže od druhé třetiny to šlo s Buldoky z kopce. Za domácí sice zvyšoval na 3:0 Kotlas ranou v přesilovce, ale pak už vzaly otěže utkání do svých rukou Vítkovice. Góly Sladkého a Vaňka je přiblížily na rozdíl jediné branky ještě před koncem druhé třetiny. Závěrečnou část zápasu sice načali opět domácí, když se po individuální akci prosadil Škubal, jenže následná tříminutovka vyzněla pro Vítkovice, které během ní otočily skóre na 4:5. Brno si vzalo oddechový čas a do posledních minut nastoupilo bez brankaře. Tento riskantní tah ale domácím trenérů nevyšel a Vítkovičtí v pohodě dvakrát skórovali.

Pražské derby celkem jednoznačné

Opět po týdnu se v dohrávce 1. kola extraligy utkali dva největší pražští rivalové Future a Tatran. Byl to zároveň souboj o průběžnou první příčku v tabulce. Loňští mistři ze Střešovic tentokrát nenechali nic náhodě a oproti minulému utkání, kdy dvakrát zaspali začátek třetiny, už v 11. vteřině vedli 1:0 zásluhou Hozmana. V 5. minutě ještě zvýšil náskok hostů Pahlen a pojistil jejich vedení po první třetině. I ve zbytku utkání Tatran dodržel průměr dvou branek na třetinu. O jediný gól ze strany Future se již tradičně postarala dvojice Lukeš - Lébl.

Liberec se vyhnul prodloužení

Stejně jako minulý víkend, Liberec opět doháněl celé utkání soupeřův jednobrankový náskok. Poslední vyrovnání skóre z holí Severočechů přišlo až minutu před koncem zápasu při hře bez brankáře. Zaskočený Havířov pak svým přestupkem 11 vteřin před koncem poslal do čtyř Kantor a nabídnutou šanci dokonale využil kapitán hostů Motejzík, který vsítil vítěznou branku v čase 59,56.

Chrápek zařídil výhru hattrickem

Další neuvěřitelně vyrovnané utkání i s prodloužením hostila ostravská hala Sareza. Divácky atraktivní přetahovanou o výsledek předvedlo domácí FBC s Bohemians. Hosté vedli po první třetině díky Richterovi 1:0, po pěti minutách druhé třetiny srovnal prvním gólem Chrápek, jenže po dvanácti vteřinách znovu hosté vedli díky Richterovi. Pepino ale za pět minut po krásné kombinaci v přesilovce srovnalo Skácelem, a tak šly oba týmy po druhé třetině do šaten za stavu 2:2.

I v další části hry pokračovala bitva ve stejném režimu jako před přestávkou. Dvě a půl minuty po pauze skóroval opět Chrápek, kterému za hosty gólově odpověděl po necelých dvou minutách Brixí, jenže neuběhlo ani půl minuty a Pepino rázně odpovědělo po akci tři na jednoho - 4:3. Sedm minut před koncem nešťastně tečoval střelu Kadlece domácí Svoboda a bylo opět vyrovnáno. V hektickém závěru žádný z týmů nedokázal strhnout vítězství na svou stranu, proto přišlo na řadu prodloužení, které v čase 62:36 rozhodl svou třetí trefou Chrápek.

Boleslav nezvládla závěr

Utkání, které potvrdilo, že letos je extraliga opravdu vyrovnaná. Pardubice byly přes půlku utkání naprosto neškodné, jakoby si šetřily síly na drtivý závěr. V posledních utkáních trápící se Boleslav, jejíž útočníci jindy hýří nápady, jim vstřelila za čtyřicet minut pouhé dvě branky. Domácí vycítili šanci a v poslední části hry dokázali skóre srovnat. Na řadu přišlo prodloužení, které Pardubičtí ukončili už po 33 vteřinách vítěznou brankou.

Tatran "rozstřílel" Pardubice

Úřadující mistr ze Střešovic přivítal na své palubovce houževnaté Pardubice. Na úvodní branku Pahlena dokázal ještě do minuty odpovědět Hoffman, jenže v závěru třetiny nejprve v přesilovce po rychlé kombinaci zvýšil Šádek a minutu po něm z nacvičeného signálu při volném úderu skóroval také Fridrich a Tatran vyhrál první třetinu 3:1.

Střešovice byly při chuti i po pauze a sázely "perníkářům" jednu branku za druhou. Až do stavu 6:1 je k ničemu nepustily. Pardubice, stejně jako v sobotním utkání, přepnuly na vyšší obrátky až v poslední desetiminutovce, kdy vsítily tři branky. Ze strany Tatranu už jen kosmeticky upravil výsledek Horák. O převaze mistrovského celku svědčil poměr střel po konci utkání - 37:17.

SSK Future - Tatran Střešovice 1:6 - (0:2, 0:2, 1:2)
Branky: 44.Lukeš(Lébl) - 1. a 40. Hozman(2xPahlen),5. a 58.Pahlen,35.Horák(Šádek),51.Šedivý
Torpedo Havířov - FBC Liberec 4:5 - (1:1, 2:0, 1:4)
Branky: 3.Plášek(Kantor),26.Krečmer(Plášek),32.Michalík,55.Gajdoš(Koziorek) - 19. a 59. Kostiha(Uglanov a Motejzík),46. a 60.Motejzík(Havrda a Křenek),52.Uglanov(Slaný)
FBC Pepino Ostrava - FBŠ Bohemians 5:4(p) - (0:1, 2:1, 2:2, 1:0)
Branky: 25.,43. a 62.Chrápek(Maleček,2xDaniš),30. a 46.Skácel(Machala a Tříska) - 9. a 25.Richter(na druhou Uchytil),46. Brixí(Hulič),52.Kadlec
Sokol Pardubice - FBK Sokol Mladá Boleslav 4:3(p) - (0:1, 0:1, 3:1, 1:0)
Branky: 48.Hoffman(Drašar),49.Brychta(Zozulák),60.Drašar(Zozulák),61.Přinesdomů - 14. a 35.Volf(2xNovotný),55.Bouška J.(Tůma)
Bulldogs Brno - 1. SC SSK Vítkovice 4:7 - (2:0,1:2,1:5)
Branky: 1.Kadlec P.,2. a 46.Škubal(Salát),30.Kotlas(Kadlec P.), - 33. a 54. Sladký (Hanic,Vladař), 39. a 60.Vaněk(Švancer,Brus),52. a 55.Brus(Tomašík),60.Hrubý (Lehtinen)
Tatran Střešovice - Sokol Pardubice 7:4 - (3:1,3:0,1:3)
Branky: 7.Pahlen(Hozman),16.,21. a 39.Šádek(Fuchs,2xHorák), 17.Fridrich(Pahlen), 38.Fuchs(Šadek),54.Horák(Šádek) - 7.Hoffman(Kosejk),46.Zozulák(Flesenberg),56. a 58.Přinesdomů(2xZozulák)

Reklama