Hlavní obsah

Povinné tance na MS vyhráli Denkovová a Stavijski

CALGARY

Do soutěže tanečních párů na MS v krasobruslení v Calgary nejlépe vstoupili Bulhaři Albena Denkovová a Maxim Stavijski. Čeští reprezentanti Kamila Hájková a David Vincour obsadili v úterních povinných tancích osmadvacáté místo a budou mít zřejmě značné potíže s postupem do pátečních volných jízd, kterých se zúčastní 24 dvojic.

Článek

Za vedoucími bulharskými krasobruslaři, předloňskými vicemistry světa, skončil na druhém místě s minimálním odstupem 15 setin bodu domácí pár Marie-France Dubreuilová, Patrice Lauzon, který by chtěl navázat na tři roky starý titul krajanů Shae-Lynn Bourneové a Victora Kraatze. Třetí jsou zatím Američané Tanith Belbinová a Benjamin Agosto, stříbrní medailisté z letošních olympijských her.

Olympijští vítězové z Turína a obhájci titulu Taťjana Navková a Roman Kostomarov z Ruska na šampionátu v Kanadě chybějí. Originální tance jsou na programu ve čtvrtek.

MS v krasobruslení - Calgary (Kan.)
Taneční páry - povinné tance
1. Denkovová, Stavijski (Bul.) 38,46, 2. Dubreuilová, Lauzon (Kan.) 38,31, 3. Belbinová, Agosto (USA) 37,59, 4. Delobelová, Schoenfelder (Fr.) 37,30, 5. Drobiazková, Vanagas (Lit.) 36,52, 6. Chaitová, Sachnovski (Izr.) 34,77, ...28. Hájková, Vincour (ČR) 23,44.

Reklama