Hlavní obsah

Biker Prokop: Olympiáda může začít klidně pozítří

Jedním ze sportovců, kteří už otestovali olympijské tratě, je biker Michal Prokop. Mistr světa a vítěz Světového poháru ve foucrossu absolvoval v Pekingu závod SP v bikrosu a z dějiště olympiády se vracel s dobrým pocitem. „Celý areál je fakt na precizní úrovni, všechno nachystané do posledního detailu,“ říká český závodník v rozhovoru pro Právo.

Článek

V Pekingu jste absolvoval Světový pohár v bikrosu na olympijské trati, co vám utkvělo v hlavě?

Celý areál je fakt na precizní úrovni, všechno nachystané do posledního detailu. Až jsem z toho byl překvapený. Perfektní organizace, všude spousta dobrovolníků. Jen ta dráha není podle mého gusta, s tím ale nic nenadělám. Je dobré, že jsem tam byl a příští rok aspoň nebudu ze všeho tak překvapený.

A co atmosféra kolem závodu?

Přišlo tam dost diváků. Bylo vidět, že tam nabrali lepší sortu lidí, lístky byly hodně drahé. Moc nevěděli, o co v bikrosu jde. Nejvíc se jim líbilo, když někdo z nás předvedl na kole velký skok.

Jaký dojem tedy na vás udělalo dějiště her necelý rok před olympiádou?

Měl jsem z toho pocit, že olympiáda může klidně začít pozítří. Asi největším problémem bude ten smog. Pořád jsem si připadal jako někde v hale. Člověk nevidí dál než na tři sta metrů. Peking je navíc klasické velkoměsto, je tam strašná spousta lidí a aut.

Co v této souvislosti říkáte kandidatuře Prahy na olympijské hry 2016?

V Číně mi přijde, že kvůli olympiádě hodně věci vylepšili a opravili, což by ani u nás nebylo špatné. Když se tu udělají nové silnice, asi se nikdo zlobit nebude. Ale opravdu nevím, jestli může v Česku taková monstrózní akce vůbec proběhnout.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.