Hlavní obsah

Cyklista Schumacher boural pod vlivem alkoholu a ujel

STUTTGART

Bronzový cyklista z nedávného mistrovství světa Němec Stefan Schumacher má problémy se zákonem. V neděli ráno při jízdě autem boural pod vlivem alkoholu a z místa činu ujel. Schumacher poškodil zahradní plot, na místo nehody se vrátil až později.

Článek

"Je mi to moc líto, hlavně jsem rád, že nepřišel k újmě žádný člověk," vzkázal šestadvacetiletý sportovec prostřednictvím svého manažera. Přiznal, že před nehodou slavil s kamarády na diskotéce ve Stuttgartu.

Podle jeho manažera měl Schumacher v krvi 0,6 promile, informace úterního bulvárního listu Bild, že u něj zkouška odhalila i drogy, však rázně popřel. "Kromě alkoholu jsem nic neměl," tvrdil. Policie ani státní zástupce se ke spekulacím nevyjádřili, cyklista bude vyšetřován kvůli ujetí z místa nehody.

Člen stáje Gerolsteiner vzbudil pozornost během šampionátu nejen třetím místem v závodu s hromadným startem, ale i pozdější informací, že se krátce před MS ocitl v podezření z dopingu. Při namátkové kontrole v tréninku přinesla analýza krve abnormální hodnoty, ale opakovaný test o tři dny později ho očistil. Nezvyklé výsledky podle lékařů zavinilo průjmové onemocnění.

Reklama