Hlavní obsah

Cyklisty Příbrami opustil Sosenka, hlavní hvězdou je Paďour

PŘÍBRAM

Bez světového rekordmana v hodinovce Ondřeje Sosenky, ale s řadou talentů vstoupí do nadcházející sezony cyklisté CK Windoor's Příbram. Na soupisce týmu pro tento rok je deset vesměs mladých a perspektivních závodníků. Lídrem družstva by měl být teprve devatenáctiletý vrchař František Paďour.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ondřej Sosenka

Článek

Juniorský mistr republiky na silnici z roku 2006 potvrdil své kvality i v prvním roce mezi dospělými, když vyhrál Český pohár a skončil druhý na domácím šampionátu do 23 let. "Vůdčí schopnosti vedle Paďoura mají ale i Jakub Kratochvíla se Zdeňkem Machačem," jmenoval sportovní ředitel stáje Jiří Wimmer dvě ze zimních posil. "Sosenka odešel do PSK Whirlpool, kde má možnost startovat v lepších závodech," objasnil Wimmer, proč se klub rozloučil se svou největší hvězdou.

Místo něj vsadil tým na mládí. Devatenáctiletý Kratochvíla přišel z Dukly Brno s vizitkou všestranného závodníka. Machač se může pochlubit deseti domácími tituly v mládežnických kategoriích na dráze i na silnici. "Je to mladý závodník, který zapadá do naší koncepce. Rychlostní typ, který umí na dráze i na silnici, má vynikající koncovku, dobrý pohyb ve skupině. Umí zajet ve větru a na rovině," představil Wimmer jezdce, který do letoška oblékal barvy Dukly Praha.

Poslední posilou příbramského týmu je osmnáctiletý Jan Wolf, vítěz Českého poháru juniorů, který přišel ze Stadiónu Louny. Na soupisce jsou dále Jakub Hušek, Zdeněk Mach, Jakub Novák, Lukáš Staněk, Marek Volf a Jiří Brázdil.

Tým by rád navázal na úspěchy z loňského roku

Příbramský tým by rád navázal na úspěchy z loňského roku, kdy vyhrál Český pohár družstev do 23 let a v extralize skončil třetí. "Rádi bychom udrželi pozici druhého nejlepšího domácího týmu za PSK Whirlpool a občas mu znepříjemnili život, aby to doma neměl tak jednoduché. Chceme se prosadit na domácím, světovém i evropském šampionátu juniorů a jezdců do 23 let," uvedl Wimmer.

V zahraničí plánuje příbramský tým start v etapových i jednorázových závodech v Itálii, Francii, Slovinsku, Černého Hoře, Polsku a Slovensku. "Záleží, kam nás pořadatelé pozvou," upozornil Wimmer s tím, že závodní kalendář týmu může ještě doznat změn. "Pokud budeme pozváni k závodu Okolo Normandie, ostrý start sezony nás čeká 24. března. Když ne, začneme o týden později v závodě Brno - Velká Bíteš - Brno."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.