Hlavní obsah

Cyklistický průšvihář opět v ráži. Po pádu hodil kolo po svém soupeři

Kuurne/Praha

Italský cyklista Gianni Moscon má další průšvih. Jezdec týmu Ineos byl v neděli diskvalifikován z klasiky Kuurne - Brusel - Kuurne. Čtyřiadvacetiletý bouřlivák se totiž při závodě připletl k hromadnému pádu, na který zareagoval naprosto neadekvátně. Na jednoho ze svých soupeřů hodil kolo.

Foto: Profimedia.cz

Gianni Moscon praštil soupeře kolem.

Článek

Totální zkrat. I tak by se dal nazvat čin italského průšviháře, kterému během závodu ujely nervy. Gianni Moscon se v nedělní klasice Kuurne - Brusel - Kuurne připlet k hromadnému pádu, kdy několik cyklistů spadlo do příkopu. Jezdec týmu Ineos vzal kolo a praštil s ním jednoho ze svých soupeřů. Poté nasedl na své a chtěl pokračovat.

To mu však nebylo umožněno. Rozhodčí se po tomto incidentu rozhodli Moscona ze závodu diskvalifikovat. Když se to jezdec dozvěděl, opět zareagoval rozzlobeně. Během jízdy si nejprve sundal jedno číslo, které vztekle odhodil na zem a potom i druhé, které roztrhal na kousky.

Agresivní chování se u Moscona během závodu neobjevilo poprvé. V roce 2017 při závodě Kolem Romandie rasisticky urážel Francouze Kévina Rezu, za což ho tehdy stáj Sky suspendovala na šest týdnů. Ještě týž rok pak ale stihl při závodě Tre Valli Varesine ublížit Sébastienu Reichenbachovi, kterého srazil z kola a ten si při pádu zlomil loket a kyčel.

Mezinárodní cyklistická federace tehdy prohlásila, že nedokázala shromáždit dostatek důkazů, a tak Moscon vyvázl bez trestu. O rok později už ale za další přestupek potrestán byl. Při Tour de France během patnácté etapy udeřil pěstí Francouze Elieho Gesberta. Komisaři ho po shlédnutí videa ze slavného závodu vyloučili a následoval i pětitýdenní trest zákaz činnosti.

Reklama