Hlavní obsah

Německý cyklista Zabel ukončí po sezoně kariéru

VARESE

Německý cyklista Erik Zabel v pátek oznámil, že po této sezoně ukončí profesionální kariéru. Osmatřicetiletý člen stáje Milram a specialista na závěrečné spurty je s 201 vítězstvími nejúspěšnějším dosud aktivním jezdcem.

Článek

"Zažil jsem letos s cyklistikou spoustu zábavy a mohl závodit v mezinárodní konkurenci. Nevím ale, zda by byla ještě možná další sezóna, takže je teď ten správný čas, abych přestal," oznámil Zabel, jenž by měl naposledy usednout k ostrému jednodennímu závodu 3. října v Münsteru. Tuto neděli jej ale ještě čeká na světovém šampionátu ve Varese boj o titul v závodu s hromadným startem na 260 km.

Dvojnásobný vicemistr světa zažil největší úspěchy ještě jako člen německého Telekomu, přejmenovaného později na T-Mobile. S ním vyhrál šestkrát zelený trikot pro nejlepšího sprintera Tour de France, čtyřikrát se stal vítězem klasiky Milán - San Remo.

Loni však zažíval těžké časy, když se přiznal k užívání dopingu při Tour v roce 1996. Zabel chtěl původně ukončit kariéru na olympiádě v Pekingu, po přiznání k dopingu se však rozhodl svých pátých her v kariéře nezúčastnit.

Reklama