Hlavní obsah

Cyklista Contador kvůli Armstrongovi z Astany neodejde

MADRID

Vítěz letošního Gira d'Italia a Vuelty cyklista Alberto Contador neopustí stáj Astana kvůli příchodu Lance Armstronga a bude za ni závodit i v příští sezóně. Španělský jezdec o tom informoval po setkání s vedením týmu. O budoucnosti pětadvacetiletého Contadora se spekulovalo od chvíle, kdy se sedminásobný vítěz Tour de France Armstrong vrátil k profesionální cyklistice a posílil kazašskou stáj.

Článek

"Rozhodl jsem se pokračovat, protože můžu spoléhat na skvělý tým, který mě na všech závodech podporoval a pracoval pro mě," citovala agentura Reuters Contadora, který má s Astanou smlouvu do roku 2010. "Ještě se všichni sejdeme na konci listopadu a probereme jak postupovat, aby nedošlo k nějakým potížím," dodal.

Contador o své pozici týmové jedničky začal pochybovat po Armstrongově příchodu a dokonce pohrozil, že pokud nedostane před slavným Američanem přednost, bude uvažovat o odchodu. "Je pravda, že jsem ambiciózní. Proto když mi řekli, že by měl vyhrát osmou Tour, věděl jsem, že bychom spolu nemuseli vycházet," přidal. "Ale s dobrým vedením by v tom neměl být problém," uvedl Contador.

Armstrong oznámil návrat k profesionální cyklistice na začátku září a poté se přidal k týmu Astana. V kazašské stáji obnovil spolupráci s Bruyneelem, jenž stál coby ředitel US Postal a Discovery Channel u všech sedmi Armstrongových triumfů na Tour. První Armstrongovou akcí po návratu bude lednový australský závod Down Under.

Contador odstartuje sezonu o měsíc později v závodu Kolem Valencie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.