Hlavní obsah

Bikerka Huříková bude trénovat dva měsíce v USA

PRAHA

Více než dva měsíce stráví během přípravy na novou sezónu česká bikerka Tereza Huříková ve Spojených státech. Za příznivými klimatickými podmínkami v pátek zamířila do Arizony, kde bude se svým fyzioterapeutem a přítelem Pavlem Němcem trénovat až do 20. února.

Článek

"Využije tamních výborných podmínek, aby se připravila na svou poslední sezónu v kategorii do 23 let. Na zářijovém mistrovství světa v Canbeře se chce pokusit o titul," řekl ČTK trenér Huříkové Jiří Lutovský na adresu bývalé juniorské světové šampionky.

Druhým cílem Huříkové je vybojovat si nominaci na silniční mistrovství světa v časovce a v ní skončit kolem desátého místa. Juniorská vicemistryně světa v časovce z roku 2003 dosud byla mezi závodnicemi do 23 let dvakrát čtvrtá.

Po návratu z USA se Huříková s týmem Česká spořitelna MTB přesune na Kypr, kde absolvuje soustředění a přípravné závody. "Hledali jsem ještě rezervy v tréninku a největší byla právě v zimní přípravě, kdy běžky již nestačily. Tereza zdokonalí angličtinu a celou zimu bude jezdit na kole," uvedl Lutovský.

Pobyt v USA Huříková uhradí z prostředků od osobních sponzorů a vlastních úspor. "Dostala přesný tréninkový plán se zaměřením na rozvoj jednotlivých schopností, hlavně silové a rychlostní vytrvalosti a dynamiky. Vzhledem k tomu, že používá záznamové zařízení ve spojení s měřičem wattů, tak se dají tato data analyzovat i na dálku pomocí mailu," řekl Lutovský.

Reklama