Hlavní obsah

V Austrálii se Armstrong utká i s vítězem Tour Pereirem

ADELAIDE

Americký cyklista Lance Armstrong se při svém premiérovém závodu po návratu do profesionálního pelotonu utká v Austrálii na etapovém závodu Tour Down Under i s vítězem Tour de France z roku 2006 Španělem Oscarem Pereirem. Člen stáje Caisse d'Epargne se vrací na kolo rovněž po delší odmlce, kterou zavinilo těžké zranění z letošního července.

Článek

Tehdy v 15. etapě Tour přelétl Pereiro svodidla a skončil na silnici pod pětimetrovým svahem. Se zlomenou klíční kostí pak musel na operaci a slavný závod i celá sezóna pro něj skončily. Na novou sezonu tak mohl trénovat zatím jen v omezené míře.

"Budeme velmi spokojeni, pokud Oscar odjezdí v pelotonu nějaké kilometry a připraví se tak na rok 2009. Je skvělé, že ho v Austrálii uvidíme po tak krátké době od zranění zase v sedle," oznámil ředitel týmu Neil Stephens.

Pereirův triumf na Tour de France, kdy vystřídal po sedmi letech kralování Armstronga, přišel až dodatečně po diskvalifikaci Floyda Landise. Ten sice figuroval po závěrečné etapě v čele, ale kvůli pozitivnímu testu na testosteron mu byl titul odebrán.

Australský podnik série ProTour začne 18. ledna.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.